Kiderült, hogy birkóznának meg a tűzoltók azzal, ha Nyíregyházára lecsapna egy durva ciklon

Kiderült, hogy birkóznának meg a tűzoltók azzal, ha Nyíregyházára lecsapna egy durva ciklon
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Az előre nem látható, hirtelen megnövekedő bejelentések kezelését, ezzel együtt a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság főügyelet és műveletirányítási ügyelet megerősítését gyakorolták kedden délelőtt Szabolcs- Szatmár – Bereg megyében.

A rendkívüli időjárással kapcsolatos események kezelése volt a középpontban kedden délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányításán, a gyakorlaton a megye hivatásos és önkormányzati tűzoltóságának ügyeletei is részt vettek.

A feltételezés szerint a megyét elérő ciklon miatt többfelé letört, vagy kidőlt fák okoztak forgalmi akadályt, leszakadtak a villanyvezetékek és tetőszerkezetek sérültek meg.

A keddi gyakorlat célja az volt, hogy az állomány felelevenítse a korábban elsajátított ismereteket, hogyan kell gyorsan és pontosan mozgatni a rendelkezésre álló eszközöket, hogy a segítség a leghamarabb megérkezzen egy-egy káresemény helyszínére.

A negyedévente ismétlődő gyakorlatok miatt rutinosan hajtotta végre az állomány az elé gördülő feladatokat, legutóbb idén június 21-én a szatmári térségre lezúduló jégeső miatt kellett élesben tömeges jelzéseket kezelnie a műveletirányításnak, akkor közel ezer ingatlan tetőfóliázását harminchét óra alatt végezte el az irányított állomány.

A keddi, tömeges jelzések gyakorlatát, Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő ellenőrizte és megfelelőre értékelte.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés