2014.08.17. 12:46
XVIII. Szabadtéri Bográcsos Főzőverseny a Várkertben Kisvárdán
Kisvárda – Augusztus 20–án –szerdán– kilenc órától várnak a Várkertben minden olyan főzni–sütni szerető személyt, baráti társaságot, civil szervezetet, munkahelyi kollektívát, akik örömmel vennének részt az idei főzőversenyen.
Kisvárda – Augusztus 20–án –szerdán– kilenc órától várnak a Várkertben minden olyan főzni–sütni szerető személyt, baráti társaságot, civil szervezetet, munkahelyi kollektívát, akik örömmel vennének részt az idei főzőversenyen.
A főzőverseny egyik célja, az együttlét örömének biztosítása, a magyar konyha hírnevének öregbítése, az új kenyér megünneplése. Az ételkészítés, tűzrakás valamennyi kellékéről, hozzávalójáról a versenyzőknek kell gondoskodni.
Az egyéneknek, a csapatoknak minimum 15 kisadag és 3 normál adag ételt kell elkészíteniük. Az előbbi kóstolójegy ellenében kerül kiosztásra, a normál adag pedig a zsűri asztalára kerül. Egyébként a főzött (sütött) mennyiségnek nincs felső határa. A zsűri a bírálatkor értékeli az egyéni ízeket, a stílszerű tálalást.
A főzés (sütés) ideje: 2014. augusztus 20.–án 9.00 órától 12.30 óráig tart.
A zsűri 12.30–tól 13 óráig végzi az értékelést. Eredményhirdetés várhatóan 13.30 kor lesz.
A rendezők főzőversenyre jelentkezőknek 10.000 Ft értékben biztosítja a nyersanyag hozzájárulást (hús zöldség, fűszerek.)
Vincze Péter