Kiderült, hogy rossz ötlet bölénnyel szelfizni

Akt.:
Bölény-szelfik
Bölény-szelfik - © kép: washingtonpost.com
Washington, 2015. július 23., csütörtök (MTI) – Az amerikai Yellowstone Nemzeti Park munkatársai óvatosságra intik a látogatókat, miután ismét bölény öklelt fel egy önmagát fényképező turistát.

A nagytestű vadállatok és a parklátogatók között ez volt az ötödik veszélyes incidens ebben az évben. A Yellowstone munkatársai szerint a 43 éves amerikai nő az állatnak hátat fordítva igyekezett közös fényképet készíteni a bölénnyel az Old Faithful elnevezésű gejzír közelében.

A nő és lánya 5,5 méterre közelítette meg a bölényt, és bár valaki figyelmeztette őket a veszélyre, az állat ekkor már támadásba lendült és felöklelte a futva menekülő nőt. Az áldozatot könnyebb sérülésekkel kezelték az eset után egy közeli kórházban.

Amy Bartlett, a park szóvivője szerint a nő és a lánya tudták, hogy valami rosszat csinálnak, mégis úgy érezték, minden rendben, mivel mások is voltak a közelben. “Az emberek egyre közelebb mennek” – tette hozzá.

Idén a nemzeti park területén a bölények már egy 16 éves lányra, egy 68 éves nőre, egy ausztrált turistára és egy másik tinédzserre is rátámadtak. A szóvivő szerint évente általában 1-2 ilyen eset történik, 2015-ben azonban a megnövekedett látogatószám is hozzájárulhatott a balesetek számának emelkedéséhez.

Yellowstone Nemzeti Park szabályai szerint a bölényeket legfeljebb 23 méter, a medvéket és farkasokat pedig 91 méteres távolságra lehet megközelíteni.

– MTI –

Néhány tipp, mivel ne szelfizzünk még

selfiebear

selfiecamel

 

selfiewithshark
hirdetés