Kiderült, jogszerű a mátészalkai torlasz, ami miatt nagyot kerülhetnek a gyalogosok

Kiderült, jogszerű a mátészalkai torlasz, ami miatt nagyot kerülhetnek a gyalogosok
© Fotó: Pénzes László
Mátészalka – Néhány napja írtunk arról a különös torlaszról Mátészalkán, ami miatt minimum 1 kilométert kell kerülniük a gyalogosoknak a Rácz kertben. A Mátészalkaleaks megkereste az önkormányzatot, és mint kiderült, a torlasz jogszerű.

Az önkormányzat válasza:

Sem a Szív utca, sem a Gárdonyi G. utca 7. szám és a Szív utca közti terület nem Mátészalka Város Önkormányzatának tulajdona és közterülete, hanem magánterület. A szemetes terület saját hatáskörben történő tisztítására, és a gyalogos forgalom átengedésére ezen okok miatt nincs hatáskörünk. A szemetesedés tekintetében gondozatlan ingatlan esete áll fenn, melyet a Mátészalkai Polgármesteri Hivatal Igazgatási Csoportja vizsgál ki.

A tárgyi magánterületek kisajátítására, megvásárlására, valamint kezelésének átvételére Önkormányzatunknak sem szándéka, sem anyagi lehetőségei nincsenek.

Forrás: mateszalkaleaks.blog.hu


Valaki eltorlaszolta a közterületet Mátészalkán? 10-15 perces kitérőre kényszerülnek a gyalogosok

Mátészalka – A Mátészalkaleaks szerint területi vita borzolja már több mint egy éve a Rácz kerti lakosság idegeit: a Szív utca és a Gárdonyi utca találkozásánál régebben létezett egy gyalogos átjáró, de már több mint egy éve annak, hogy ezt az átjárót valaki eltorlaszolta.
hirdetés