Kiderült, melyik megyében kapják a legtöbb és legkevesebb fizetést!

Akt.:
Kiderült, melyik megyében kapják a legtöbb és legkevesebb fizetést!
© Grafika: Séra Tamás
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Hiszi, nem hiszi, de a megyék között hatalmas különbségek vannak, már ami a keresetet illeti. A KSH adatai alapján a Blikk összeszedte a legjobban kereső, és legrosszabb fizetést kapó 5-5 megyét.

No de nézzük, hol kapni a legjobb fizüket. Az első helyen természetesen Budapest áll: a fővárosban az átlag kereset 222.028 forint. A második helyen Győr-Moson-Sopron megye áll 180.770 forintos átlagbérrel. Harmadik helyen Komárom-Esztergom megye foglal helyet 168.192 forinttal, Fejét pedig a negyediken áll 163.714-el. Az ötödik legjobban kereső megye Pest megye, a nettó 153.631 forintos átlagbérrel.

Nézzük, kik állnak a legrosszabbul

Ha igazán rosszul akar keresni, mindenképp Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében találjon munkát: a KSH adatai szerint itt a legalacsonyabb a nettó átlagbér, konkrétan 116.406 forint! A bérnövekedés pedig -0,1 százalék!

A második legrosszabb kereső megye Békés, 124.273 forinttal, a harmadik pedig Nógrád megye 128.336 forinttal.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye a negyedik legrosszabbul kereső megye címét vívta ki a 132.240 forintos átlagbérrel.

Az ötödik pedig Zala megye – 133.078 forint itt a nettó átlagbér.

Forrás: blikk.hu.


Videó: Magyarországon nőttek legkevésbé a munkabérek

Magyarországon a munkáltatók csak három százalékkal költenek többet a dolgozókra, mint tavaly ilyenkor, míg Romániában tizenkét százalékkal.

Videó: Általános béremelés jöhet?

A nemzetgazdasági miniszter a kormánypárti Magyar Időknek azt mondta, vizsgálják a járulékcsökkentés lehetőségét a munkaerőhiány miatt. A munkáltatók évek óta a terhek csökkentését követelik arra hivatkozva, hogy nagyobb fizetést adhassanak, és Magyarországon tartsák a dolgozókat. A járulékcsökkentés mértékéről és időpontjáról egyelőre semmit sem árult el a miniszter.
hirdetés