Kiderült, miért vad a vadalma

Kiderült, miért vad a vadalma
Nyíregyháza – „Miért vad a vadalma?” – erre a kérdésre kereste a választ meseíró pályázatot hirdetve a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által működtetett Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola. Három korcsoport 58 művét bírálta Dr. habil. Minya Károly, a Nyíregyházi Egyetem Magyar Nyelvészeti Intézeti Tanszékének intézetigazgatója. A jelentkezők közül az alsó tagozatos diákok bizonyultak a legaktívabbaknak.


Ötletes és fantáziadús, esetenként érzelmekben gazdag és az erdő szeretetét, a természetben való jártasságot is megcsillantó mesék születtek. Nem szerepelt ugyan a kiírásban, de gyakran kedves illusztrációk is kísérték az írásokat, ebből is kiderült, hogy a téma felkeltette a gyerekek érdeklődését – értékelte a pályaműveket Petrilláné Bartha Enikő, az erdei iskola vezetője.

A díjakat az Erdők Nemzetközi Napján, 2017. március 21-én adták át az erdei iskolában, a legjobban sikerült alkotásokat meg is hallgatták a rendezvény résztvevői.
Külön elismerésben részesültek az Apáczai Csere János Általános Iskola 3/c osztályának tanulói, felkészítő tanárukkal, Tihanicsné Jászai Mariannával együtt. Az osztály minden tagja ugyanis szépen fogalmazott, rajzokkal díszített, színvonalas mesét küldött be a pályázatra. Ők az emléklapokon kívül jutalom-foglalkozáson vehetnek részt a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolában. Az eredmények megtalálhatók a NYÍRERDŐ Zrt. internetes oldalán is.

Díjazottak:

Alsó tagozat: I. Sasvári Gréta Eszter
II. Sütő Áron
III. Lipcsei Sándor Gordon
Különdíj: Pósz Boglárka

Felső tagozat: I. Gaál Laura
Különdíj: Lipkovics Tamás

Középiskola: I. Magyar Boglárka
II. Balogh Kim Bettina
III. Szitár Bence

– NYÍRERDŐ ZRT. –
hirdetés