szon-sportoldal

2016.04.08. 10:01

Marso-Nyíregyháza - Okosnak lenni és közben nyerni is

Nyíregyháza - Ráfér a győzelem a nyíregyházi férfi kosárlabda-csapatra, amely szombaton a MAFC-ot fogadja az alsóházban.

Nyíregyháza - Ráfér a győzelem a nyíregyházi férfi kosárlabda-csapatra, amely szombaton a MAFC-ot fogadja az alsóházban.

A jászberényiek a győzelmet ünnepelték, a csapatok már lepacsiztak egymással, a győztes hazai játékosok a közönséget készültek köszönteni, amikor a játékvezetők visszarendelték a csapatokat a pályára a szerdai alsóházi bajnokin. És a Marso-Nyíregyháza majdnem megnyerte az amúgy 101–100-ra elvesztett meccset, hiszen a megmaradt és újrajátszott két tizedmásodperc alatt Zoran Krsztanovics csaknem a gyűrűbe juttatta a labdát.

Hogy mi lett volna a következmény, nem tudni, hiszen a létező legrosszabb játékvezetői döntés született, mert ha nem is telt le az első bedobásnál az idő (amúgy letelt, mert Rasztko Dramicsanyin még a pályán belül ért bele a labdába), akkor a hazaiakat illette volna meg az alapvonali bedobás joga. Nyilván óvás, döntés, esetleg újrajátszás – szóval macera.

Ezt elkerülték a felek, az alsóházi középszakaszból pedig még három meccs van hátra. Az már fix, hogy a négy csapat közül a Szeged már bentmaradt, a Marso-Nyíregyháza pedig osztályozót játszik. Hogy kivel és milyen pozícióból, azt még nem tudni. A szombati, MAFC elleni hazai bajnoki (kezdés 16.30-kor, egyidőben a Nyíregyháza Spartacus labdarúgóinak meccsével, holott erre az ütközésre magunk is felhívtuk az illetékesek figyelmét a program összeállításakor, hiába...) után okosabbak leszünk.

De mi is lenne jó a Kék Cápáknak? Mert a Jászberény elleni eddigi három szoros meccs alapján az tűnne kedvezőnek, ha a jászságiak lennének az ellenfelek a kiesés elleni párharcban. Viszont a pályaelőny kiharcolásáról sem kellene még lemondani, ehhez viszont nyerni kell szombaton. Ha viszont győz a csapat, akkor jó esélyt teremt a Berénynek arra, hogy meglógjon az osztályozó elöl. Most légy okos, Domokos! Vagyis, Ernő!

– Számolgatunk mi is, és tényleg úgy tűnik, hogy a Jászberény lenne számunkra a kedvezőbb ellenfél, mert sokkal kiszámíthatóbb kosárlabdát játszik, mint a MAFC – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Ugyanakkor nem vagyunk abban a helyzetben, hogy lemondjunk a győzelemről, hiszen az önbizalmunk is erősítésre szorul. Úgyhogy szombaton mindenképpen nyerni szeretnénk, ráérünk majd számolgatni az utolsó forduló előtt. A középszakasz első körében nagy vereségbe futottunk bele a MAFC-nál, nem tudtuk tartani az ellenfél legjobbját, Rashad Andersont. Természetesen azon leszünk, hogy ezúttal megállítsuk őt, a küzdőszellemnek pedig olyannak kell lennie, mint a legutóbbi két mérkőzésünkön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!