Kiélezett a verseny a fiatal munkavállalókért

Akt.:
Kiélezett a verseny a fiatal munkavállalókért
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Hosszú időn keresztül a városvezetők óriási erőfeszítéseket tettek és gyakran nem kis áldozatokat hoztak azért, hogy egy-egy befektető megtelepedjen városukban, a városok közötti versengés a befektetőkért folyt.

Mára azonban egyre több város ismeri fel, hogy a harcmező átalakult: ma már nem elsősorban a cégekért, hanem a tehetséges, képzett fiatal szakemberek megszerzéséért és megtartásáért kell versenyezni más városokkal. Ahol a tehetség, oda telepednek a legjobb cégek! Tehetséges szakemberek nélkül a helyi gazdaság visszafordíthatatlanul hanyatlásra van ítélve – vélekedik a jelen munkaerő-piaci helyzetéről ifj. Kézy Béla, aki a megyeszékhely önkormányzatának megbízásából igyekszik feltérképezni, mik azok a tényezők, amik miatt Nyíregyházán maradnak a fiatalok.

Fotó: Pusztai Sándor Fotó: Pusztai Sándor ©

A cél érdekében ifj. Kézy Béla és kollégái egy munkaerő-piaci igényfelmérésre invitálták Nyíregyháza vezető vállalkozásinak 25 év alatti dolgozóit. A Váci Mihály Kulturális Központban megrendezett csütörtöki eseményen a szakemberek arra voltak kíváncsiak, hogyan látják a fiatalok, miért érdemes ma a megyeszékhelyen maradni és miként lehetne a város megtartóerejét növelni.

Részletek lapunk pénteki számában, a www.kelet.hu-n, valamint a Szabolcs Online-on!
hirdetés