Kiélezett, szoros csatákat vívtak

A középiskolások között a Vasvári csapata győzött
A középiskolások között a Vasvári csapata győzött - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Jósa András Múzeum és a Nagy Imre Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete egy három fordulóból álló vetélkedősorozatot rendezett, melynek döntőjét csütörtökön tartották.

A zsűriben dr. Sallai József nyugalmazott egyetemi tanár, a Nagy Imre Társaság megyei alelnöke, valamint Holmár Zoltán, a Jósa András Múzeum történésze foglaltak helyet.

Különdíjat kapnak

A fináléban két korosztály három-három legjobban teljesítő csapata szerepelt, melyek közül az általános iskolások kategóriában 10 órától, míg a középiskolások esetében 14 órától kezdődött a döntő küzdelem. A másfél-másfél órás vetélkedő során az általános iskolások közül a Jókai Mór Református Általános Iskola csapata, míg a középiskolásoknál a Vasvári Pál gimnázium együttese bizonyult a legjobbnak. A kiélezett és szoros verseny végén az első helyet megszerző csapatok különdíjat kapnak, az ünnepélyes átadást december 1-jén, a Jósa András Múzeum Napján tartják a városháza dísztermében tartják.

KM
hirdetés