Halálos baleset a 4-es főúton Újfehértó és Nyíregyháza között

Akt.:
Reggelre több útszakasz is csúszóssá vált az időjárás következtében, több balesethez is riasztották a megyei tűzoltókat – tájékoztatta portálunkat Takács Judit tű. hadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Ramocsaháza és Székely közötti szakaszon egy nyerges vontató tehergépjármű megcsúszott és keresztbe fordult az úttesten, akadályozta a forgalmat. Baktalórántházi és demecseri tűzoltók vonultak a helyszínre. A gépjárműfecskendők közlekedését is nehezítette a helyenként felfagyott úttest.

Egy közeli településről egy erőgép is érkezett, mely segítségével – és a tűzoltók közreműködésével – drótkötelekkel sikerült a járművet visszahúzni és egyenesbe állítani az úttesten. A beavatkozás alatt a rendőrök teljesen lezárták az érintett útszakaszt. A mentés befejeztével a tehergépjármű elhagyta a helyszínt és megindult a forgalom.

Újfehértó és Nyíregyháza között egy kisteherautó és egy személyautó ütközött. A négyes számú főúton történt balesethez a nyíregyházi és az újfehértói tűzoltók kaptak riasztást. A kisteherautóban utazó két személy sértetlenül száll ki az járműből, de az autó egyetlen utasa beszorult és eszméletlen állapodban volt, amikor a tűzoltók megkezdték mentését. A sofőrhöz nem lehetett hozzáférni, ezért a jármű ajtaját felfeszítették. A tűzoltók és a mentők közösen csak így tudták a sérültet kiemelni. Ehhez egy kézi, hidraulikus, feszítő eszközt használtak a tűzoltók.

Kiemelését követően a mentők a helyszínen megkezdték ellátását, de már nem tudtak segíteni rajta. A sofőr életét vesztette.

Teljesen lezárták a rendőrök a mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére az érintett útszakaszt.
hirdetés