Kigyulladt egy lakóház tetőszerkezete Paszabon – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. augusztus 28-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Nagy mennyiségű esővíz gyűlt össze egy fényeslitkei közintézmény pincéjében és liftaknájában hétfőn délelőtt a Petőfi utcában. A kisvárdai hivatásos tűzoltók motoros szivattyú segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet. Személyi sérülés nem történt.

Több helyen még a leszakadt faágak, vagy útra borult fák eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ramocsaházán, a Görgey utcában lévő oktatási intézmény udvarán egy húsz méter magas fűzfa ágai szakadtak le, amelyet a baktalórántházi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével távolítottak el. Hasonló eseménynél kellett a nyírbátori hivatásos tűzoltóknak is beavatkozniuk hétfőn, a város Vár utcájában, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kigyulladt egy lakóház tetőszerkezete hétfőn este Paszabon, a Bercsényi utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Az épületből egy 11,5 kilogrammos PB gázpalackot kihoztak, amely nem sérült meg. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés