Kigyulladt egy parkoló autó Nyírderzsen – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Kigyulladt egy parkoló autó Nyírderzsen – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Illusztráció: getty images
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. július 15-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Kigyulladt egy parkoló, benzin üzemű személygépkocsi motortere vasárnap reggel Nyírderzsen, a Bátori utcában. A tüzet a tulajdonosnak sikerült eloltania. A nyírbátori hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, a felhevült motorteret visszahűtötték.Karbantartás közben gyulladt ki szintén egy benzin üzemű személygépkocsi vasárnap délelőtt Aranyosapátiban, a Hunyadi János utcában. A lángokat sikerült megfékeznie az ott lakóknak. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók a felhevült motorteret visszahűtötték. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Egy hektáros területen foltokban a nádas kapott lángra vasárnap délelőtt Nyírbogdányban, a Kossuth utcában. A nyíregyházi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral, puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Két hektáros területen a vágási hulladék gyulladt meg a délelőtti órákban Dombrádon, a Kistiszahát mögötti területen. A kisvárdai és a cigándi, valamint a záhonyi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Kerti égetésből terjedtek tovább a lángok egy hat négyzetméteres melléképületre vasárnap délután Nyírbogdányban, az Ady Endre utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével avatkoztak be. Ramocsaházán, a Kossuth Lajos utca közelében háromezer négyzetméteren gyulladt ki az akácos aljnövényzete, ahol a baktalórántházi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Az útról lesodródott, árokba hajtott és felborult egy személygépkocsi vasárnap délután a 36-os számú főúton, a 37-es kilométernél, Nagycserkesz közelében. A balesetben hárman sérültek meg. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, akik a járművet kerekeire visszaállították, majd áramtalanították.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés