Kihaltnak hitt, fán élő kengurut találtak

Akt.:
Kihaltnak hitt, fán élő kengurut találtak
© Forrás: Panoramanet
Indonézia – Egy fán élő kengurufajra bukkant Indonézia hegyei között 90 évvel ezelőtt Ernst May, a világ egyik legelismertebb evolúciós biológusa, ám csak most sikerült fotót készíteni róla.


May rálőtt az állatra, a bőrét pedig elküldte a londoni természettudományi múzeumnak. Sem addig, sem azóta nem láttott senki ilyen állatot – egészen 2018 nyaráig, amikor egy amatőr biológus, Michael Smith a keresésére indult a Wondiwoi-hegységben, mégpedig azért, mert a Global Wildlife Conservation természetvédelmi szervezet szerint egyike a 25 legkeresettebb eltűnt fajnak.

Smith fotókat is készített a majom és a medve keresztezésének tűnő állatról, amelynek a színe és egyéb jellemzői is megegyeznek a londoni múzeumban őrzött bőrrel. A faj azért rejtőzködhetett sikerrel mostanáig, mert 1500-1700 méteres magasságban él, ahová az elképesztően sűrű bambuszerdő miatt még a helyi vadászok sem merészkednek fel.

Forrás: qz.com.


untitled-collage-55
Hihetetlen, hogy ekkor éltek ezek az állatok. Nem illik ilyet mondani, de szerencse, hogy kihaltak - ránk nézve legalábbis nagy szerencse... Forrás: youtube / [ TOP 5 ] MAGYAR [related-post post_id="3761434"] [related-post post_id="3755785"]

Illusztráció
London - A Rió című animációs filmből is jól ismert Spix-ara egyike annak a nyolc madárfajnak, amelyek az elmúlt években kihaltak a BirdLife International természetvédelmi szervezet szerint. A madarak és élőhelyük védelmével foglalkozó szervezet közzétette A világ madarainak állapotáról szóló jel...
hirdetés