Kihelyezett MVB ülés Kállósemjénben

Kihelyezett MVB ülés Kállósemjénben
© Fotó: katasztrófavédelem
Kállósemjén – Kihelyezett ülést tartott csütörtökön a Megyei Védelmi Bizottság Kállósemjénben, ahol a téli felkészülés, valamint az ár-és belvízi védekezéshez szükséges feladatok végrehajtása mellett az informatikai biztonságról is szó esett a megújult Kállay Kúriában. Az eseményen a BM OKF részéről Szarka Zsolt tű. alezredes, a Veszélyhelyzet – Kezelési Főosztály helyettes vezetője is részt vett.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság elnöke, Román István köszöntötte a bizottság tagjait, majd a napirendek megtárgyalása előtt a vendéglátó település polgármestere, Belicza László ismertette az elmúlt időszakban végrehajtott fejlesztéseket és a Kúria turisztikai vonzerejét. A település vezetője kiemelte, hogy 2010-ben, fiatal polgármesterként első teendői között szerepelt a megsüllyedt hivatali épület helyreállítása, valamint Kállósemjén belvizes veszélyeztetettségének a csökkentése.

A Megyei Védelmi Bizottság 2017. évi munkájáról, a bizottság elnöke, Román István tartott tájékoztatót, majd Nagy Zoltán tű. alezredes, a bizottság titkára ismertette a felkészítő gyakorlatokat, illetve kiemelte, hogy egységes gyakorló ruhát és eszközöket vehettek át a helyi védelmi bizottságok elnökei.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről Gyenge László tű. alezredes, polgári védelmi főfelügyelő a téli felkészülés feladatainak ismertetésével kezdte a tájékoztatóját. Az alezredes kiemelte: a téli rendkívüli időjárási körülmények kezelése érdekében, az igazgatóság teljes személyi állománya és eszközparkja készen áll az alkalmazásra. Összesen 198 településen, 280 melegedőhelyt ellenőrzött az igazgatóság, valamint ár-és belvízi feladatokra az önkéntesek és a köteles polgári védelmi szervezetekbe beosztottak több mint 12 ezer fővel állnak készenlétben a megfelelő technikai eszközökkel. A települési, a járási és a megyei önkéntes mentőcsoportok 1396 fővel állnak rendelkezésre a rendkívüli téli időjárás kapcsán a feladatok végrehajtására.

Ezt követően Vaskó László tű. őrnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság informatikai osztályvezetője az információ biztonságról tartott előadást, majd a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója, Bodnár Gáspár az ár-és belvízvédelmi rendszerek felülvizsgálatáról és a vízkár-elhárítási tervek ellenőrzési tapasztalatairól beszélt.

A bizottsági ülésen napirenden volt még a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatójának a téli felkészüléssel kapcsolatos beszámolója, valamint a honvédelmi felkészülések és az önkéntes tartalékos rendszerrel kapcsolatos aktualitások is.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés