Kihirdették a bírósági rajzpályázat nyertesét

Kihirdették a bírósági rajzpályázat nyertesét
Kisvárda – A Kisvárdai Járásbíróságon 2018. május 18-án kihirdették a rajzpályázat eredményét. A „Mese az igazságról” című magyar népmeséhez kapcsolódóan meghirdetett rajzpályázat első helyezettje Barta Zsófia, a Nyíregyházi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Poncsák Réka, a Kisvárdai Szent László Katolikus Általános Iskola diákja lett.

A rajzpályázat igen népszerű volt a kisiskolás diákok körében, hiszen 13 iskolából 136 pályamű érkezett. A beküldött alkotásokat a bírókból és bírósági titkárokból álló bizottság értékelte, Bábás Erika tűzzománc festőművész elnökletével.

Az ünnepélyes díjátadón Kapinné dr. Farkas Gyöngyi, a Kisvárdai Járásbíróság elnöke köszöntette a díjazottakat, felkészítő tanáraikat és a megjelent vendégeket. Dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke kihirdette a pályázat eredményét, és a díjazottak részére Leleszi Tiborral, Kisvárda Város polgármesterével együtt adta át az ajándékokat a tehetséges diákoknak.

Minden pályázó elismerő oklevélben részesült, a dobogós helyezettek és különdíjasok ajándékot, míg felkészítő tanáraik virágcsokrot kaptak.

– Dr. Toma Attila sajtószóvivő –
hirdetés