Kijevben a helyzet fokozódik…

Tüntetők Kijevben
Tüntetők Kijevben
Kijev – Néhány kisebb utcai összetűzést leszámítva egyelőre legfeljebb nagyobb szócsaták zajlanak Kijevben a Legfelső Tanács feloszlatásával kapcsolatos elnöki rendelet nyomán.

Az ukrán központi lapok pillanatnyilag azt próbálják tisztázni a kormánykoalíció és az ellenzék képviselőinek megszólaltatásával, hogy vajon teljes értékűnek tekinthetők-e a jelenlegi helyzetben a kormány intézkedései, illetve a parlament határozatai.

Időközben, az elmúlt két napban az ország különböző vidékeiről immár körülbelül 7 ezer ember érkezett spontán, illetve szervezett formában a fővárosba, hogy támogatásukról biztosítsák a kormánypártokat. A főbb közigazgatási épületek közelében eddig 250 sátrat számlált össze a rendőrség.

A többségi koalíció gerincét alkotó Régiók Pártja ugyanakkor úgy határozott, hogy a húsvéti ünnepek végéig nem szervez tiltakozó akciókat az előrehozott választások ellen.

Különböző források szerint egyébként az Ukrán Régiók IfjúságiSzövetségének donecki szervezete fejenként 130 hrivnyát fizet (kb. 5 ezer Ft.) minden diáknak, akik hajlandók részt venni a fővárosi tüntetéseken.

– Palkó István –
hirdetés