Kik, mikor kezdenek?

Akt.:
illusztráció: edz a Szpari
illusztráció: edz a Szpari - © fotó: KM-archív
Az MLSZ a megyebeli focibarátoknál a Szpari kizárásával „kihúzta a gyufát”. Az NB I mezőnyének kurtítása, az első és második vonalban a légiósszabály (a nemzetközi kupából már kiesett MTK-ban több külföldi játszhat, mint mondjuk a Paksban, vagy az újonc Békéscsabában) és a fiatalok szerepeltetésének erőltetése sokak csőrét piszkálja. Mán László jegyzete.

Aztán jönnek az újabb hírek, miszerint csak két NB I-es meccset fog közvetíteni a tévé, a kevesebb közvetítés és a szerencsejátékos tőkeinjekció jóvoltából így is sok központi pénzhez juthatnak majd a csapatok. Így aztán a hozzáértők szerint hiába csökken a magyar foci presztízse a nemzetközi megítélés szerint, még jobban fognak keresni a honi bajnokság aranylábúi.

Az élvonalban már a hétvégén beindul a pontvadászat, az NB II-ben és az NB III-ban pedig augusztus első hétvégéjén. Az NB II-ben indul a Siófok és a Sopron, holott egyik klubnál sem kristálytiszta a helyzet… És mi lesz az NB III-as csapatokkal? Úgy tűnik, az nem fontos a vezérkarnak, hiszen nem tudni még a csoportbeosztásokat, a sorsolást. Pedig a kezdésig már csak két és fél hét van hátra. Ezek lennének a korrekt és tiszta viszonyok, az egyenlő bánásmód?

Mán László
hirdetés