Helyi közélet

2008.10.02. 10:09

Nagyobb mértékű adócsökkentést akar az SZDSZ

<p>Nyíregyháza - Az előttünk álló időszakban számos rendkívül fontos törvény kapcsán kell döntést hozni, s lényeges, hogy ebben a kényes politikai helyzetben az SZDSZ hogy szavaz.</p>

– Nem taktikai szempontok szerint közelítünk a költségvetéshez kapcsolódó törvényekhez, hanem azok tartalmát vizsgálva döntünk arról, megszavazzuk-e – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Jüttner Csaba, az SZDSZ megyei elnöke.

– Nem elsődleges célunk a kormány megbuktatása, a költségvetésben a saját álláspontunkat szeretnénk viszontlátni. Ha a módosító javaslataink bekerülnek a költségvetésbe, meg tudjuk szavazni, a jelenlegi formájában azonban nem támogatjuk. Az SZDSZ nagyobb mértékű adócsökkentést javasol, és ennek a fedezetére is vannak javaslataink. Kisebb államapparátusra van szükség, újra át kell gondolni a szociális kiadások rendszerét, és a kiadási plafon megállapításával, illetve bevezetésével olyan többlet teremthető, amit adócsökkentésre, illetve a hiány mérséklésére lehet fordítani.

Lövei Csaba, a párt irodavezetője beszámolt a nemrégiben lezajlott megyei tisztújításról: a megyei elnök Jüttner Csaba maradt, alelnököknek Lendvai Istvánt és Kiss Gyulát választották – ők hárman tagjai az Országos Tanácsnak is.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában