Kikaptak a hollandoktól, a bentmaradás a tét

Papp Klaudia ezúttal kevesebb lehetőséghez jutott
Papp Klaudia ezúttal kevesebb lehetőséghez jutott - © Fotó: fibaeurope.com
Nyíregyháza – U20-as kosárlabda Európa-bajnokságok: az A divíziós hölgyek számára a végjáték kezdődik, a második vonalban szereplő férfiak pénteken lépnek először pályára.

Elveszítette utolsó középdöntőbeli mérkőzését a magyar női U20-as válogatott a spanyolországi Európa-bajnokságon, így nem jutott be a nyolc közé, sőt, a maga hatosában az utolsó helyen végzett, így a pénteki folytatástól kezdve a bentmaradásért kell harcolnia.

A hollandok elleni szerdai fellépés előtt halványan még pislákolt a nyolc közé jutás reménye a Kanári-szigeteken esedékes viadalon, ahol a mieink ezúttal Teguise városában léptek fel. Az első negyed eredménye (25–7 nem ide…) azonban sejtette a bajt, ráadásul a Nyíregyházi Kosársuli irányítója, az ismét a kezdő ötösbe állított Papp Klaudia három és fél perc játék alatt összeszedett három személyi hibát, így pihenőre kényszerült. A végén a hollandok 80–62-re nyertek, Papp Klaudia 16 és fél percet játszva 7/3 pontig (2/4 a mezőnyből, 2/2 a büntetővonalról) egy gólpasszig és két labdaszerzésig jutott.

Ugyanebben a korosztályban a férfiak számára pénteken kezdődik az Európa-bajnokság, a B divíziós magyarok Székesfehérváron játszanak, soraikban a nyíregyházi Kósa Tamással. A mieink első ellenfele a nyitónapon Moldova lesz.
hirdetés