Kilenc embert lakoltattak ki gázszivárgás miatt – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Kilenc embert lakoltattak ki gázszivárgás miatt – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. július 10-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Kétszáz négyzetméteren gyulladt meg a száraz aljnövényzet csütörtökön este Pátroha és Rétközberencs között. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Száz négyzetméteren kapott lángra a lábon álló gabona csütörtök este Tiszalökön, a Klapka György utca végén. A Tiszavasvári önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Egy családi ház pincéjében két darab húsz literes fémkannából ismeretlen anyag folyt ki csütörtök délelőtt, a környék lakói értesítették a tűzoltókat a szúrós szag miatt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi mobil labor légzésvédelem használatával a kannából mintát vettek, az anyag beazonosítása alapján kiderült, hogy régi festékanyag folyt ki. A helyszínen végzett mérések egészségre káros értéket nem mutattak ki. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, személyi érülés nem történt.

Egy családi ház kertjében lévő három bár nyomású lakossági gázcsonkból szivárgott a gáz csütörtök este Nyírbogdányban, a Vasvári Pál utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató kiérkezéséig és a területet lezárták. Átmenetileg kilenc embernek kellett két lakóházból elhagynia az otthonát. Személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat iparbiztonsági káreseti helyszíni szemlét hajtott végre.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés