Kilenc mérkőzés veretlenül

A tavalyi második hely kötelezte a Várda SE futballcsapatát arra, hogy ebben az idényben is jól teljesítsen az NB III. Tisza-csoportjában. A kisvárdaiak őszi eredményei:

Ez összességében sikerült is, hiszen a második egyenlő pontszámot gyűjtve a negyedik helyen kötött ki Kocsis János legénysége. Úgy, hogy három játéknappal az őszi zárás előtt még éllovasnak vallhatta magát és az utolsó játéknapon is megvolt az esélye az őszi elsőség megszerzésére, ám a nagyecsedi vereséggel a dobogóról is leszorult.

– A tavalyi Debrecen mögött megszerzett második hely után sokan féltették a csapatot az idei bajnoki évtől, mivel egy újoncgárda számára a második esztendő szokott kritikus lenni – indította értékelését Kocsis János, a várdaiak trénere. – A nyáron Cipf Zoltán és Vicickó László távozott, helyettük fiatalok érkeztek: Szeles Csaba, Horváth Zoltán és Brankovics Péter, illetve az U19-es csapatunkból Háda Szabolcs, Pál József és Dallos László. Így huszonhárom fős kerettel vágtunk neki a felkészülésnek. Ebből tizennyolc játékos saját nevelésű, kisvárdai kötődésű futballista és a keret átlagéletkora huszonhárom év alatt van, ami azt hiszem, garancia arra, hogy amennyiben a lehetőség megvan rá, sokáig örömet tudnak szerezni a kilátogató szurkolóknak.

Ami azt illeti, az örömszerzés ezúttal is összejött, bár nem úgy indult a szezon, hogy elégedettség lesz a vége.
– A bajnoki rajt nem sikerült a legjobban, az első fodulóban hazai pályán 3–0-ra kikaptunk a Spartacus második számú csapatától – jelezte Kocsis János, hogy minden kezdet nehéz. – Még jó, hogy olyan „rendesek” voltak velünk az MLSZ-ben, hogy huszonkét órán belül ismét pályára kellett lépnünk, így az abaújszántói kupamérkőzésen sikerült a javítás. Az első öt forduló mérlege: egy győzelem valamint két-két döntetlen és két vereség, nehezen tudtuk pótolni a távozott rutinos játékosainkat és ebben az időben sok sérülés is hátráltatta a csapatot. Az ekkor szerzett öt pont csalódás volt mindenki számára, de a csapat bizonyította tartását és olyan sorozatba kezdett, ami páratlan volt a csoportban. A hatodik fordulóban a Tuzsér elleni győzelemmel és Vicickó visszatérésével indult a széria, kilenc veretlen veretlen mérkőzést produkáltunk, melyben volt egy hét mérkőzésből álló győzelmi sorozat is, amivel a táblázat élére sikerült kerülnünk. A tizenötödik fordulóban az ősz mérkőzését játszottunk Nagyecseden, ahol sajnos alulmaradtunk, de én úgy gondolom, hogy a gyengébb szezonkezdet után elégedettek lehetünk az őszi teljesítményünkkel.

A trénerből szerettük volna kiszedni, hogy megítélése szerint kik nyújtották a legjobb teljesítményt, de ez nem sikerült.
– Egyénileg nem szeretnék kiemelni senkit, mivel a csapat együtt nyer és együtt kap ki – így a fiatal, mégis rutinosnak számító tréner. – Véleményem szerint ebben a fél évben igazi nagybetűs csapatként szerepeltünk a bajnokságban. Ezúton szeretném megköszönni minden támogató segítségét, akik lehetővé tették szereplésünket a bajnokságban és szeretném kiemelni a végig mellettünk álló szurkolóink támogatását, akik ha kellett, buzdításukkal lendítették át a gárdát a nehezebb időszakokon.

Várdai váz

A játékosok közül Petranics Szergej, Dolhai
Máté, Cseke Attila
és Balázsi Péter
mind a 15 mérkõzésen a kezdõcsapatban
kapott lehetõséget, Krizán István, Jánvári
Gábor
és Deák István csak egyszer-egyszer,
Baksa Zoltán pedig kétszer hiányzott. Régen
történt ilyen a várdaiakkal, hogy a teljes szezon alatt
egyetlen játékosukat sem állították
ki, a sárgák száma viszont nem kevés, éppen
harmincöt.

– Bodnár Tibor –
hirdetés