Helyi közélet

2016.12.17. 19:10

Csak rémhír, hogy drágább lesz a horgászjegy a Tiszán

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az elmúlt hetekben több egymásnak ellentmondó, illetve pontatlan híresztelés is megjelent a jövő évi tiszai területi engedélyekkel kapcsolatban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az elmúlt hetekben több egymásnak ellentmondó, illetve pontatlan híresztelés is megjelent a jövő évi tiszai területi engedélyekkel kapcsolatban. A valóságról a vízhasznosító képviselőjét, Fesztóry Sándort, a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetségének ügyvezetőjét kérdeztük, aki lapunknak elmondta: valótlan híresztelésről van szó. A félreértésre az adhat okot, hogy kiadásra kerül egy úgynevezett össz-tiszai (tehát a teljes magyarországi szakaszra érvényes) területi engedély is, amiért 49 ezer Ft-ot kell majd fizetni.

Kedvezményezettek a nők

A már megszokott, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisza szakaszra szóló jegy ára nem változik, jövőre is változatlan áron, 18 ezer Ft-ért lehet majd megvásárolni a teljes árú és 14 ezer Ft-ért a kedvezményes jegyeket. A kedvezményezettekhez tartoznak a 65 év felettiek, a nők és az ifjúsági horgászok. Fesztóry Sándor szolgált egy jó hírrel is: Amennyiben sikerül a Tiszabecstől Záhonyig tartó Tisza-szakaszra is szerződést kötni, úgy a 2017-es évtől mindössze 18 ezer forintért az egész Tiszán – azaz Tiszabecstől a tiszadobi megyehatárig –, illetve a Szabolcs megyei folyóvizek és holtágak nagy részén, több mint 4 500 hektáron (ez a megyebeli összes horgászvíz mintegy 70 százaléka) lehet majd horgászni.

Az ügyvezető arra kéri a horgászokat, hogy ne üljenek fel a pletykáknak, ehelyett inkább személyesen tájékozódjanak a megyei szövetség honlapján, a villantomagazin.com címen, vagy a szövetség irodájában, ahol a jövő évtől már hétvégi nyitvatartással is várják az érdeklődőket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában