Kiléptek a tévéből a híres horgászok

Döme Gábor készségesen osztogatta az autogramokat a rakamazi diákoknak
Döme Gábor készségesen osztogatta az autogramokat a rakamazi diákoknak - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza, Rakamaz, Nyírtelek – A fiatalok a program részeként neves horgászoktól leshették el a szerelékkészítés fortélyait.

Immár második alkalommal vettek részt a Halcatraz Horgászcentrum fesztiválján a Horgász-suli program kisdiákjai az elmúlt szombaton. A horgászszakkörök anyagába beépített kiránduláson negyvennégy rakamazi és nyírteleki általános iskolás gyermek ismerkedett meg a régió legnagyobb horgászati központjában található számtalan horgászeszközzel, etetőanyaggal és a különböző csalicsodákkal.

A program részeként neves horgászoktól leshették el a szerelékkészítés fortélyait, valamint személyesen is találkozhattak olyan hírességekkel, akiket eddig csak a televízióban láthattak.

Döme Gábor, a fesztivál kiemelt előadója a programtól kicsit eltérve nyílt interjúban válaszolt a kicsiket leginkább foglalkoztató kérdésekre, majd a gyermekekkel elbeszélgetve autogramot adott a kisiskolások emlékkönyvébe, prospektusaira vagy közvetlenül a karjukra.

A rendezvény házigazdája, Csorba Csaba egy-egy ajándékcsomaggal lepte meg a kis látogatókat, ezzel is segítve az év első horgászatára készülőket. Jó volt nézni a lelkes fiatalokat. A csillogó szemek, az okos kérdések mind azt mutatták, hogy a horgászatnak van jövője, és a szakkör tagjai egy olyan kikapcsolódási lehetőséget kapnak a kezükbe, illetve akarnak is élni ezzel a lehetőséggel, amely felveszi a versenyt a televízió és az internet virtuális világával.

– Biri Imre, Horgász-suli-programvezető –
hirdetés