Kinevelni a szolgáltató szakembereket

Együtt a jutalmazottak
Együtt a jutalmazottak - © Fotó: Molnár Károly
Fehérgyarmat – A kereslet csökkenése miatt többen kényszerültek vállalkozásuk szüneteltetésére.

Az idei közgyűlését a napokban tartotta meg a Fehérgyarmat és Térsége Ipartestület a fehérgyarmati Szamos Étteremben. Mint Nagy János elnök a tájékoztatójában elmondta, a kereslet csökkenése miatt többen kényszerültek vállalkozásuk szüneteltetésére.

A jövőben is szükség lesz

A szervezet fő bevételi forrását az ingatlanok bérbeadása jelenti annak ellenére, hogy az elmúlt évben is több üzlethelyiség hónapokon át üresen állt.

A tanácskozáson az ipartestület tagjai úgy vélekedtek, bármilyen gyors technoló­giai és informatikai változások következzenek be, a jövőben is szükség lesz a kisiparos vállalkozók gyártó- és szolgáltatótevékenységére. Mint megfogalmazták, fontos az ifjúság megnyerése, éppen ezért az iparosszakmákat népszerűsíteni kell közöttük. A jövő szolgáltató-szakembereit helyben kell kinevelni, ösztönözni kell őket arra, hogy vállalkozásokat indítsanak, s így itthon maradnak.

A közgyűlés fontosnak tartotta azok megjutalmazását, akik több éve gyakorolják tevékenységüket, és elismert, megbecsült szakemberei lakóhelyüknek.

– Molnár Károly –


Elismerések

A 25 éves kisipari munkásságáért jubileumi ezüstgyűrűt vehetett át: Fecske Jánosné fodrász (Fehérgyarmat), Fülep Lászlóné kereskedő-vendéglátó (Fülesd), Varga Gyuláné szikvízkészítő-kisiparos (Fehérgyarmat), Bakó Károly autószerelő (Rozsály)

A 30 éves vállalkozói munkájáért Ezüstkoszorús mester kitüntetést kapott: Veres Gyula fuvarozó (Tunyogmatolcs) – helyette leánya vette át az elismerést.

hirdetés