Kinn ugyan a tábla, hogy omlásveszély van, csak épp nem látni mindenfelől

Illusztráció
Illusztráció
Nyíregyháza – Két, Nyíregyházán tapasztalható problémára szeretném felhívni a figyelmet – kezdi a levelét olvasónk.

A Szarvas utca 12. szám alatti Bárczi Gusztáv-iskola falán egy tábla omlásveszélyre figyelmezteti a járókelőket, ami nagyon helyes. Ám a felirat csak akkor észrevehető, ha a város központjából közlekedünk a Kereszt utca irányába, egy kis kiszögellésben. A gyerekek csoportosan mennek át itt a kollégiumba, valamint reggel vissza, az iskolába. A baleset elkerülése érdekében ajánlatos lenne a járdát legalább fél szélességben lekeríteni!

A másik gond a Jósika Miklós és a Korányi utcák kereszteződésénél (a kerékpárút mellett) tapasztalható. Van a sarkon egy sövénysor, ami olyan magas, hogy a Jósika utcáról kihajtókat zavarja a szabad kilátásban. Balesetveszélyes, mert a város felől érkező kerékpárosok sem láthatják a kikanyarodni szándékozó autósokat. Egyszer-kétszer már kisebb koccanás is történt emiatt.

– Gulyás Józsefné –

(Olvasónk felvetéseire a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. azt a tájékoztatást adta portálunknak, hogy a tábla ügyében az iskola az illetékes, a sövény pedig magánterületen van. Utóbbi ügyben megkeresik a közterület-felügyeletet, hogy figyelmeztesse a tulajdonost – a szerk.)

KM
hirdetés