Kipipálhat egy riválist a Szalka

Harangi Péter kapus sokat tehet a gyarmati csapat sikeréért
Harangi Péter kapus sokat tehet a gyarmati csapat sikeréért - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Az új edző jól seper mondás igazságában bízhatnak a kisvárdaiak.

Belehúzott a Fehérgyarmat. Az NB II-es férfi kézilabdacsapat zsinórban két győzelmet aratva a tabella ötödik helyére kapaszkodott fel, a szombaton (kezdés: 18 óra) esedékes Nádudvar elleni hazai fellépés pedig újabb sikerrel kecsegtet. Bár nem árt az óvatosság, a tavasszal meglehetősen jól muzsikáló hajdúságiak utóbbi három idegenbeli túrájukon kétszer is döntetlent csikartak ki, mindazonáltal a jó formába lendült Falcsik-legénység képes legyűrni őket.

Frissen kinevezett edző, Türk Ferenccel a fedélzeten próbál vitorlát bontani a Kisvárda, vagyis ismét a megfelelő irányba haladni. Ami mindennek ígérkezik csak könnyűnek nem. A sorozatban öt mérkőzést elbukott együttes a közvetlen elitben tanyázó Mezőkövesd U23 otthonába hivatalos. Márpedig ennél kellemesebb bemutatkozást is el tudna képzelni a klubhoz visszatért szakvezető, ráadásul a Várdának immár hátrafelé is ildomos figyelni, elvégre a kiesés ellen hadakozó riválisok lőtávolon belülre kerültek.

Szombaton (kezdés: 16 óra) saját közönsége előtt játszik olyan mérkőzést a Mátészalkai MTK női csapata, amellyel akár a bajnoki címet is bebiztosíthatja, Az élen robogó szatmáriak a harmadik pozícióban táborozó Füzesabonyt fogadják: a felek között jelenleg hat pont a különbség, ami behozhatatlanná duzzadhat, ha a házigazdák ezt a meccset is megnyerik. Akkor különösen, amennyiben a következő, pillanatnyilag második Hajdúböszörmény elleni összecsapáson sem hibázik Vakarcs Krisztina társulata.

Aznap (kezdés, szombat, 17 óra) ugyancsak hazai közegben szerepel a Vitka. A hetedik beregiek éppen soros vendéget, a Hevest előzik meg a táblázaton, és akár két legyet üthetnek egycsapásra. Egyfelől lerázhatják vetélytársukat, másfelől előremozdulhatnak – már, persze, ha nyernek. A Kölcsey DSE-Nyíregyháza vasárnap, a Continental Arénában az ózdi Lóci SE-vel szemben nyithat hosszú hajrát az éremszerzés reményében. A negyedik megyeszékhelyiek hátrányból követik a Füzesabonyt, amely ugyebár a papírforma szerint elvérezhet Szalkán, így a Hadobás-gárda faraghat a távolságon, aminek elengedhetetlen feltétele a borsodi látogató felülmúlása.

KM-KT
hirdetés