Kipróbálható az új uszoda

A debreceni városi sportuszoda
A debreceni városi sportuszoda
Debrecen – A közönség számára máris nyitott, eközben a üzemeltető folyamatosan veszi át a létesítményt. Uszoda [.pdf – 40KB]

Hét közben reggel 6-tól este 9-ig lehet belépni – és természetesen vízbe csobbanni – a múlt szombaton átadott debreceni sportuszodában. A Hadházi és Zákány utcák sarkán álló, 3,1 milliárd forintért elkészült beruházást a Debreceni Gyógyfürdő Kft. üzemelteti. Az ügyvezető igazgató, Fazekas Lajos arról tájékoztatta a Naplót, hogy a következő 2-3 hétben az átvételi, betanulási folyamat zajlik (eközben éjszakánként kijavítják az esetleg felvetődő hibákat).

Összesen mintegy 20-25 új munkahelyet teremt a városban a sportuszoda, mivel a tennivalók egy részét (például a medencék vízminőségének ellenőrzését is) a gyógyfürdő dolgozói végzik. Egyidejűleg tehát mindössze 6-8 ember lesz szolgálatban. Hét végén reggel 8-kor nyitnak, szombaton este 7-kor, vasárnap 6-kor zárnak.

Fazekas Lajos azt mondta, nem lesz olyan nap, és a napnak olyan időszaka, amikor a debreceni nagyközönség kiszorulna az uszodából. Egyúttal abban bízik, hogy a város lakói mind többet törődnek majd az egészségükkel, s remélhetően megengedhetik maguknak, hogy az úszással tartsák karban fizikumukat. Ha a létesítmény majdan elérné a 100 százalékos kihasználságot, az abból fakadó bevétel kis híján fedezhetné az üzemeltetés költségét.

Egy felnőtt belépő egyébként 780, egy diák/nyugdíjas 550 forintba kerül. A nyitás utáni vagy zárás előtti két órára szóló úszójegy 450, illetve 390 forintba kerül.

  • Úszóparadicsom Debrecenben – átadták a sportuszodát
  • Sz.K.
    hirdetés