Sport - Foci

2016.07.20. 16:38

EURO-2016 - A magyar-portugált a legjobb öt meccs közé választották

Budapest - A magyar-portugált a franciaországi Európa-bajnokság legjobb öt mérkőzése közé választotta a kontinentális szövetség (UEFA).

Budapest - A magyar-portugált a franciaországi Európa-bajnokság legjobb öt mérkőzése közé választotta a kontinentális szövetség (UEFA).

Az UEFA honlapján szerdán megjelent összeállítás nem egy szavazás eredményét ismerteti, csupán időrendben felsorolja a legjobbnak vélt öt találkozót. A június 22-én rendezett, 3-3-as döntetlennel zárult Magyarország-Portugália csoportmeccs méltatásában kiemelik, hogy az akciódús játék során több látványos gól is született.

A mérkőzés első gólját, Gera Zoltán találatát több közönségszavazáson is az Európa-bajnokság legszebbjének választották.

Az F csoportból mindkét csapat továbbjutott, a magyarok végül a nyolcaddöntőben búcsúztak, a portugálok pedig megnyerték a tornát.

Az UEFA honlapja a legjobbak között említi még az Olaszország-Spanyolország nyolcaddöntőt (2-0), a Wales-Belgium negyeddöntőt (3-1), a Németország-Olaszország negyeddöntőt (1-1, tizenegyesekkel 6-5) és a Franciaország-Izland negyeddöntőt (5-2).

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!