Király István lett az európai kick-boxosok első alelnöke

Budapest/Szkopje – Király Istvánt megválasztották a kick-box európai szervezete, a WAKO Europe első alelnökének a sportág korosztályos Európa-bajnokságát megelőző tisztújító közgyűlésen Szkopjéban, megbízatása négy évre szól.

“Nagy büszkeség, hogy a magyar sportdiplomáciát ilyen szinten tudjuk képviselni, és hogy a kick-box révén van egy újabb sportág, ahol a legmagasabb fórumon vagyunk jelen” – mondta Király István a Nemzeti Versenysport Szövetségnek (NVESZ). Kiemelte, megbízatása azért bír különös jelentőséggel, mert a kick-boxban – ahol a világszövetséghez közel 140 tagország tartozik – Európa messze a legerősebb. “Aki az európai szövetséget irányítja, az gyakorlatilag az egész WAKO-t irányítja” – tette hozzá a sportági magyar szakszövetség alelnöke, aki eddig a nemzetközi szervezet elnökségi tagjaként tevékenykedett.

Király szerint Magyarország megítélése ezzel tovább erősödött kick-boxban, és reméli, hogy “a hagyományos hazai világkupák, valamint a novemberi felnőtt világbajnokság után” újabb világversenyeket sikerül majd Budapestre hozni.

Király a sportág legeredményesebb magyar szakágának számító pointfighting (pontozásos küzdelem) hazai vezetője. Az általa irányított egyesület, a csepeli Halker-Király Team hosszú évek óta a világ legeredményesebb klubja pointfightingban.

A szkopjei korosztályos Európa-bajnokság versenyei keddtől szombatig tartanak, a viadalon több mint száz magyar fiatal küzd majd.

– MTI –
hirdetés