Kirándulás a mesék világába

évben Méhes György halálának 10. év­fordulója tiszteletére szerdán rendezték meg e nemes versengést a 3. és a 4. évfolyamos tanulók számára. A szervezők Méhes György Szikra Ferkó című mesekötetéből válogattak csodálatos történeteket. Könyvjelzőket készítettek Míg a zsűri meghozta döntését, a tanulók nem unatkoztak: manuális foglalkozás keretében állatfigurás könyvjelzőket készítettek, s megtekintették az oktatási intézmény programjaihoz kapcsolódó kiállításokat. Minden résztvevő emléklapot kapott, a verseny első három helyezettje oklevélben és könyvjutalomban részesült. A kótaji alsós-munkaközösség tagjai remélik, hogy sikerült a gyermeki szívekbe belopni a mesék szeretetét, s még jobban megszerettetni az olvasást. KM PreviousNext Cikk 52 / 88 Kvízmegfejtés Takarítás a Holt-Szamos partján A legjobbak oklevélben és könyvjutalomban részesültek
évben Méhes György halálának 10. év­fordulója tiszteletére szerdán rendezték meg e nemes versengést a 3. és a 4. évfolyamos tanulók számára. A szervezők Méhes György Szikra Ferkó című mesekötetéből válogattak csodálatos történeteket. Könyvjelzőket készítettek Míg a zsűri meghozta döntését, a tanulók nem unatkoztak: manuális foglalkozás keretében állatfigurás könyvjelzőket készítettek, s megtekintették az oktatási intézmény programjaihoz kapcsolódó kiállításokat. Minden résztvevő emléklapot kapott, a verseny első három helyezettje oklevélben és könyvjutalomban részesült. A kótaji alsós-munkaközösség tagjai remélik, hogy sikerült a gyermeki szívekbe belopni a mesék szeretetét, s még jobban megszerettetni az olvasást. KM PreviousNext Cikk 52 / 88 Kvízmegfejtés Takarítás a Holt-Szamos partján A legjobbak oklevélben és könyvjutalomban részesültek - © Fotó: iskola
Kótaj – Hangos-meseolvasó versenyt rendezett a kótaji általános iskola.

A mese csodálatos világ, melyben szárnyalhat a képzelet, megvalósulhat minden álom. A mesében minden lehetséges. A gyermek azonosulhat a legkedvesebb hősével, beleélheti magát a szereplő helyébe. A mese fejleszti, megmozgatja a fantáziát, magatartásmintát közvetít, elgondolkodtat, lehetőséget kínál a hétköznapi problémák megoldásához.

Vekerdy Tamás szerint: „Mesével indul az olvasóvá nevelés. Nem lesz jó olvasó az, aki nem hallgatott elég mesét.” Hasonló gondola­tokkal indították útjára néhány évvel ezelőtt a baptista iskolák közötti Országos ­Hangos ­Meseolvasó Versenyt a kótaji István Király Baptista Általános Iskola pedagó­gusai. Ebben az évben Méhes György halálának 10. év­fordulója tiszteletére szerdán rendezték meg e nemes versengést a 3. és a 4. évfolyamos tanulók számára. A szervezők Méhes György Szikra Ferkó című mesekötetéből válogattak csodálatos történeteket.

Könyvjelzőket készítettek

Míg a zsűri meghozta döntését, a tanulók nem unatkoztak: manuális foglalkozás keretében állatfigurás könyvjelzőket készítettek, s megtekintették az oktatási intézmény programjaihoz kapcsolódó kiállításokat.

Minden résztvevő emléklapot kapott, a verseny első három helyezettje oklevélben és könyvjutalomban részesült. A kótaji alsós-munkaközösség tagjai remélik, hogy sikerült a gyermeki szívekbe belopni a mesék szeretetét, s még jobban megszerettetni az olvasást.

KM

Címkék: , ,hirdetés