Kirándulás, habparti

Sok játékos és ügyességi feladat is próbára tette a diákokat a táborban
Sok játékos és ügyességi feladat is próbára tette a diákokat a táborban
Tiszatelek – Tiszateleken négy turnusban szerveztek Erzsébet-tábort az általános iskola diákjainak.

Diákok jókedvétől hangos hetek óta a tiszateleki Hunyadi Mátyás Általános Iskola. A nyári szünetben sem maradt magára az oktatási intézmény, ugyanis az iskola élt a pályázati lehetőséggel, és Erzsébet-tábort szervezett a nebulóknak, hogy tartalmasan teljen a nyaruk, s legyenek élményeik, amelyekre a tanévkezdéskor is szívesen emlékeznek majd vissza.

Az első turnus július elején kezdődött, ezen a héten immár a harmadik turnus nyújt kikapcsolódási lehetőséget a fiataloknak.

Lillafüred, Aggtelek

– A négy hét alatt négy turnusban 160 tanulónknak szervezünk programokat napközis formában. A nebulóknak teljesen ingyen van ez a tábor, egy gyermekre turnusonként 18 ezer forintot fizet az állam. Ebből kitelik a napi négy étkezés, s lehetőség van hetente egy egynapos kirándulásra is. A turnusokat a diákok életkora alapján állítottuk össze, hiszen az alsósok más programokat igényelnek, mint a felsősök – tájékoztatta lapunkat Molnár József, az iskola igazgatója.

– Ezen a héten éppen a felsősök vannak az Erzsébet-táborban. Szerveztünk számukra ismerkedési és kapcsolatépítő játékokat, sportversenyeket, a kézműves-foglalkozások keretében lehetett batikolni, gyöngyöt fűzni, vonalképeket készíteni. Az egészségnapon is sokat mozogtak, valamint gyümölcstortát is kóstolhattak.

– Előírás volt, hogy mindegyik turnusban legyen egy kirándulás. A legkisebbek Debrecenben voltak a vidámparkban és az állatkertben, a 3–4. osztályosok Lillafüreddel és Ómassával ismerkedtek meg, míg a mostani turnusban a fiatalok csütörtökön Aggtelekre kirándultak. A jövő héten már vegyesebb lesz a kor szerinti összetétel, az utolsó turnus fiataljai a Nyíregyházi Állatparkot keresik fel. Ezen a héten egyébként az utolsó napon mentősök látogatnak el hozzánk, valamint az oly nagyon népszerű habparti sem maradhat el a tűzoltók közreműködésével. Péntekre összeállítunk egy kiállítást is a diákok héten készített alkotásaiból – tette hozzá az iskola vezetője.

KM

Címkék: ,hirdetés