Kirják Róbert igazgathatja a nyíregyházi színházat

Akt.:
Kirják Róbert igazgathatja a nyíregyházi színházat
Nyíregyháza – Kirják Róbert, az eddigi megbízott ügyvezető igazgató irányíthatja továbbra is a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházat, új vezetői megbízatása ötéves időtartamra szól – erről döntött csütörtökön a helyhatóság közgyűlése.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármesterének közlése szerint a teátrum ügyvezető igazgatói posztjára az intézményt fenntartó önkormányzat által kiírt pályázatról csütörtökön zárt ülésen döntött a közgyűlés.
Kirják Róbert a február 9-én indoklás nélkül felmentett Schlanger András színész-rendezőtől vette át ideiglenesen a nyírségi színház igazgatását. Az önkormányzat június 30-án írt ki pályázatot a posztra, amelyen Kirják Róbert is indult.

A 38 éves Kirják Róbert 14 éve dolgozik a Móricz Zsigmond Színháznál, 2002-ben lett gazdasági igazgató. 2010. december 1-jétől, 2013. június 30-ig az ügyvezetői és a gazdasági igazgatói munkakört egyszerre töltötte be, majd a színház 2013. július 1-jei nonprofit kft-vé alakulásától cégvezetőként tevékenykedett.

Pályázatában a fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Móricz Zsigmond Színház eddigi, a szakma által színvonalasnak tartott művészeti munkájának megőrzését, illetve továbbfejlesztését jelölte meg. Továbbá kiemelkedő feladatának tartja a ma már Európa-hírű nyíregyházi Vidor Fesztivál évenkénti megrendezését is, amely augusztus végén, szeptember elején több mint 400 előadással, utcaszínházi jelenettel, filmvetítéssel, kiállítással és könnyűzenei koncerttel várja az érdeklődőket.

– MTI –
hirdetés