Kisbusz és tehergépkocsi ütközött Nyírturánál

Akt.:
Kisbusz és tehergépkocsi ütközött Nyírturánál
Kisbusz és tehergépkocsi ütközött Nyírturánál - © Fotó: katasztrófavédelem
Nyírtura – Frontálisan ütközött egy nyerges vontató és egy kisbusz a 4-es és a 403-as főút nyírturai kereszteződésében szerdán, a balesetben ketten súlyosan megsérültek – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Fülöp Gergely rendőr őrnagy elmondta: a 403-as utat a mentés és a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták, Nyírturán át terelik a forgalmat, míg a 4-es főúton félpályás korlátozás mellett, váltakozó irányban haladhatnak a járművek.
Dóka Imre, a katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy egy cseh vontató és egy magyar rendszámú jármű ütközött, az utóbbi roncsaiba két ember beszorult. Őket a nyíregyházi tűzoltók feszítő-vágó eszközökkel szabadították ki, majd átadták a mentőknek. Az egyik embert életveszélyes, a másikat súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

– MTI –


A rendőrség közleménye:

Újra zavartalan a forgalom a 4-es és a 403-as főúton.

Véget ért a műszaki mentés annál a közlekedési balesetnél, amely 2016. július 20-án 12 óra 30 perc körül történt a 4-es és a 403-as főút kereszteződésében, Nyírtura közelében. Egy cseh honosságú kamion és egy magyar rendszámú kisbusz ütközött. A mentők a tehergépkocsi vezetőjét könnyű, a kisbuszt vezető fiatal férfit súlyos, a mellette ülő 17 éves lányt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A baleset körülményeit a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vizsgálja. A kamion és rakományának műszaki mentése miatt július 21-én 0 óra 11 percig a 4-es főúton félpályás forgalomkorlátozás volt érvényben, míg a 403-as főút forgalmát Nyírtura felé terelték el.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés