Helyi közélet

2017.03.14. 18:08

Borversenyt rendezett Napkor

Napkor - Bár nem tartoznak történelmi borvidékhez a Napkor környéki homokdombok, rajtuk is megterem a szőlő, a szorgos kezeknek köszönhetően pedig belőlük is készül bor.

Napkor - Bár nem tartoznak történelmi borvidékhez a Napkor környéki homokdombok, rajtuk is megterem a szőlő, a szorgos kezeknek köszönhetően pedig belőlük is készül bor.

Hagyomány már, hogy a község közigazgatási területén készült nemes itókáknak versenyt rendeznek. Az idén immár XVI. alkalommal rendezte meg a napokban Napkor önkormányzata a helyi művelődési házban a borversenyt. A korábbi szokásaihoz híven a rendezvény ceremóniájának levezetését most is Akli János alpolgármester vállalta el. Dr. Spinyhért Zsolt, Napkor polgármestere köszöntötte a vendégeket és versenyzőket.

– Megtisztelte rendezvényünket Kaplony, Mezőfény és Kálmánd polgármestere is – tájékoztatta lapunkat Móricz Ildikó

művelődésszervező. – A közönség hatalmas tapssal köszöntötte legidősebb bortermelőnket, id. Juráncsik Antalt, aki az idén májusban tölti 100. életévét.

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az eredményre várakozó szépszámú közönség a színpadon zajló irodalmi és zenés-táncos műsort tekintette meg. A támogatóknak köszönhetően pogácsát, fánkot, lapcsánkát is fogyaszthattak a közönség soraiban ülők.

KM


Eredmények

Rosé bor: I. Kerekes László, II. Antal Ferenc, III. Berecz Csaba

Fehérbor: I. Sütő Imre, II. id. Erdei Miklós, III. Nagy Zoltán

Vörösbor: I . Rónai Gyula, II. Spinyhért Anikó, III. Csonka Béla

Különdíj: id. Juráncsik Antal, Nagy István, Nádasdi Mihály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában