Helyi közélet

2015.09.09. 10:18

Ezt írta a Kelet harminc, húsz és tíz éve!

Nyíregyháza - Előkaptuk az 1985-ös, 1995-ös és 2005-ös szeptember 9-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Gyilkoltak a gombák, Nyíregyházán pedig elképesztő lehűlés volt harminc éve - a talaj közelében nulla fokot is mértek! Lássuk a "friss" híreket! <h2 style="text-align: center;">

Nyíregyháza - Előkaptuk az 1985-ös, 1995-ös és 2005-ös szeptember 9-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Gyilkoltak a gombák, Nyíregyházán pedig elképesztő lehűlés volt harminc éve - a talaj közelében nulla fokot is mértek! Lássuk a "friss" híreket!

Harminc éve írtuk

(1985. szeptember 9., hétfő)


Talajközelben: nulla!

Mintha az augusztusi kánikula emlékét feledtetni akarná az időjárás. Szeptember első hetében hideg levegő árasztotta el a Kárpát-medencét, a lehűlés a hét végéig fokozódott. Vasárnap hajnalban a nyíregyházi meteorológiai állomáson talajközelben nulla fokot mértek, míg szombaton ez az érték magasabb, közel 5 fok volt.

Fémmunkásverseny ­Nyíregyházán

Munka zajától volt hangos szombaton délelőtt a „Fémmunkás” Vállalat nyíregyházi gyáregységének tanműhelye. Négy megye – Fejér, Bács-Kiskun, Pest és a vendéglátó Szabolcs-Szatmár – gyáregységének 18 szakembere mérte össze elméleti és gyakorlati felkészültségét „A szakma ifjú mestere” cím elnyeréséért.

Súlyos nyíregyházi vereség…

A labdarúgó NB II-ben vasárnap Baján játszotta soron következő mérkőzését az NYVSSC csapata. A piros-kékek kirándulása balul sikerült, súlyos vereséget szenvedtek: Baja–NYVSSC 3–0 (2–0)


Húsz éve írtuk

1995. szeptember 9., szombat


Ismét gyilkolt a gomba

Nyolc felnőttet és egy gyermeket szállítottak be a megyei kórházba súlyos gombamérgezéses tünetekkel. Mint azt dr. Pikó Károlytól, a sürgősségi osztály főorvosától megtudtuk, egy 18 éves lány életét már nem tudták megmenteni.

Megyei kiállítók a BNV-n

Tegnap megnyitotta kapuit a Budapesti Nemzetközi Vásár. A megyei kiállítók között van a nyíregyházi Aerotherm Kft., ami egy rendkívül energiatakarékos, emellett környezetkímélő faelgázosító kazánt mutat be.

Új csapattal és szerkezettel

A kosárlabdázók számára is véget ért a szünet, szombaton ugyanis megkezdődik a bajnoki küzdelemsorozat. A Tanárképző-Isobau B csoportban szereplő együttese a veszprémiek otthonában játssza az első összecsapást.


Tíz éve írtuk

2005. szeptember 9., péntek


Van vevő a tangazdaságra

Eredményesen lezárult a pályázat, elkelt az ilonatanyai tangazdaság egy része.

A Tisza zászlóalj a Tiszán

A Tisza Nemzetközi Műszaki Zászlóalj magyar műszaki százada tartott árvízvédelmi gyakorlatot Timárnál, a Tisza-parton. A műszaki századhoz csatlakoztak a könnyű lövészek is.

Venczelné Európa-bajnok

Remekeltek rókavadászaink a rádiós tájfutás Európa-bajnokságon, amit Szerbia-Montenegróban, közelebbről Zlatibarban rendeztek meg.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában