Kislány – nagy teljesítmény!

Akt.:
Kislány – nagy teljesítmény!
© Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza, Győr – Hatházi Dóra két éremmel zárta dicsértetes szereplését a nagyszabású győri eseményen.


Kislány, aki nagyot nőtt szemünkben. A győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) szerepelt Hatházi Dóra a 100 méter pillangó döntőjében a hetedik helyen végzett, a női 4×100 méteres vegyes váltó tagjaként ezüst, a 4×100 mix vegyes váltóval pedig bronzérmet szerzett. A sikeres szereplés apropóján tartott sajtótájékoztatón Kósa Árpád ügyvezető taglalta, mekkora munkát igényelt a Nyíregyházi Sportcentrum tizenhárom éves reménységének produkciója, ami nem jöhetett volna létre a szülők hathatós támogatása, áldozattkézsége nélkül.

– Elégedett vagyok meg nem is – summázta a történteket Hatházi Dóra. – Száz pillangón szerettem volna a dobogóra állni, vagy legalábbis minél jobb helyezést elérni, de most ennyi volt bennem. Kicsit izgultam, de nem érzem úgy, hogy emiatt elgörcsöltem volna az úszást. A váltóban szerzett két éremnek természetesen nagyon örülök, érdekes, minkétszer picivel jobb időt mentem, mint egyéniben. Hogy ennek mi az oka, nem tudnám megmondani, egyszerűen így alakult.
Az érthetően kissé elfogodótt Dóri egyelőre a medencében bizonyít, mestere, Gyula Sándor árult el további részleteket. Nem mellesleg a nyíregyházi szakember dupla feladatot látott el: a magyar válogatott csapatvezetőjeként volt jelen Győrben. Így a hazai küldöttség jóvoltából szállított négy arany, négy ezüst és hat bronzérem begyűjtését igazán testközelből élhette át.

– Kicsit fáradtan, ugyanakkor nagy élményekkel tértünk haza – Gyula Sándor. – Azt tudni kell, Dóri lábtörés miatt nyolc hetes kihagyásra kényszerült, majd a felkészülés közben hátizom sérülés hátráltatta és hogy ne menjen minden simán, még fülfájás is közbeszólt. A legjobb idejével harmadik lehetett volna saját számában, viszont ilyen előzmények után ez is dicséretes teljesítmény. Egyébként rendkívül jók voltak a körülmények, 22 EYOF-csúcs született, a legerősebb úszómezőny indult az esemény eddigi története során.

KM-KTTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés