Kispályás futball Eb-t rendeznek vasárnaptól Székesfehérváron

Székesfehérvár – Kispályás felnőtt futball Európa-bajnokságot rendeznek vasárnaptól Székesfehérváron, a 32 válogatott augusztus 21-28. között küzd meg egymással a belvárosban felépített műfüves arénában.

A futsaltól eltérően a kispályás futballt öt mezőnyjátékos és egy kapus játssza, a kapuk is egy méterrel szélesebbek. A játéktér 46 méter hosszú és 26 méter széles. A mérkőzések mindkét félideje 20 perces.

Az eseményt felvezető szerdai székesfehérvári sajtótájékoztatón Tibor Dávid, az Országos Mini-Futball Szövetség (OMFSZ) elnöke felidézte: a tavalyi horvátországi Eb-n vetődött fel az ötlet, hogy megpályázzák a rendezést, s sikerrel jártak.

A vasárnaptól zajló tornán minden nap reggeltől estig mérkőzések lesznek, a pálya mellett különböző labdajátékokat ismerkedhetnek meg a kilátogató nézők – fűzte hozzá.

Cser-Palkovics András polgármester örömének adott hangot azért, hogy 32 nemzet képviselői viszik el a város jó hírét. Reményét fejezte ki, hogy az ingyenesen látogatható mérkőzések sok embert vonzanak majd.

Reveland Zoltán szövetségi kapitány elmondta, a felkészülésük jól sikerült, a 15 fős végleges keret is kialakult. Közölte, hogy az erőviszonyok alapján a csoportból – amelynek Szlovénia, Törökország és Szerbia még a tagja – tovább kell jutniuk, a végső céljuk a legjobb négy közé kerülés.

Megjegyezte: a torna esélyesei közé Románia, Csehország és Horvátország tartozik, de bízik benne, hogy a magyar csapat is a végső győzelemre esélyes együttesek között lesz.

– MTI –
hirdetés