Kispest – nagy esély

Kivágná a rezet a Várda SE. Annál is inkább, mert az NB I B-s női kézilabdacsapat elbukott a tavaszi nyitányon. Persze, Derecskén – úgymond – ki lehet kapni, elvégre a hajdúsági egylet a bajnoki címért hajt. Az őszi második forduló mérkőzéseinek jegyzőkönyve [.pdf – 34KB]

Ami azt illeti: szombaton is kőkemény feladat vár a Simák György gardírozta, kilencedik pozícióban posztoló gárdára, amely a Túrkevét fogadja (16 óra).

– A vendégek ötödikek a tabellán, elmondható tehát, hogy újabb élcsapattal találkozunk – merült a részletekbe Hanufer Sándor, kisvárdai szakosztályvezető. – Mindettől függetlenül természetesen nyerni szeretnénk: remélem a társaság kiheverte az elmúlt heti vereséget és bizonyítja: hazai pályán bárkivel partiban tud lenni.

Ugyancsak a megszokott terepen szerepel a Mátészalkai MTK-Carmo Suzuki. A középmezőny oszlopos tagjaként jegyzett szatmári hölgykoszorú szombaton (17 óra) a tizenharmadik helyen posztoló, azaz a bentmaradásért hadakozó Kispestet próbálja megregulázni. Veress István edző valamennyire játékosára számíthat, no meg a két pont szigorú bevasalását „írta elő”.

Bár a Fehérgyarmati VSE-Fevill férfi különítménye ezúttal Cegléden lép színre, nem kizárt, hogy újfent nagy dobással rukkol elő. Egy hete elkalapálta a táblázat tetején székelő, a vereség következményeként visszazuhanó Kecskemétet – naná, hogy a hetedikként jegyzett aktuális rivális katlanjában is „pontos” összecsapásban reménykedik Falcsik Miklós és a megkapaszkodás érdekében harcoló csapata.  

Koncz nem konc

Alig fél év elteltével visszatér az FVSE kötelékébe Koncz László. A történet érdekessége, hogy az irányítóként és átlövőként egyaránt bevethető játékos az őszi idényben éppen a Cegléd elleni hazai meccs után adta le szerelését – akkor a Nyírbátort választotta, most pedig újfent a Pest megyei legénységgel szemben „száll be” a küzdelembe. 

– Koncz Tibor –
hirdetés