Kiss Benedek Máté hozta el az első díjat!

Budapest, Nyíregyháza – Országos versenyen is megmutatta rendkívüli tudását és el is hozta az I. díjat Budapestről, a Czidra László Furulyaversenyről a nyíregyházi kis virtuóz, Kiss Benedek Máté.

Kiss Benedek Máté furulya játékával elkápráztatta a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató verseny zsűrijét, így bejutott a televíziós műsorba. A Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendéke azóta folyamatosan gyakorol, iskolába sem jár, egész napját a zeneiskolában tölti hangszerével és tanárával, Nyesténé Raizer Mártával.

A hatodik osztályos fiú az elmúlt napokban nemcsak a Virtuózok következő fordulójára gyakorolt, országos megmérettetésre is készült. A hétvégén Budapesten részt vett a Czidra László Furulyaversenyen, ahol korcsoportjában elnyerte az I. díjat. Benedek, mint az összes versenyző, kötelező műként Jacob van Eyck: Doen Daphne című művét játszotta, szabadon választott műsora pedig Viktor Fortin: Koncert szoprán furulyára című darabjának I. tétele volt, amit a szerző 1985-ben komponált.

Benedek most már gőzerővel a Virtuózok tehetségkutató versenyre koncentrál, hétfőn a MÜPA-ban zenekari próbán vett részt, a televíziós műsor középdöntőjében ugyanis zenekari kísérettel furulyázik majd a zsűri előtt.

F.A.
hirdetés