Kiss Pál két versenye egy hosszú hétvégén

Kiss Pál Tamás (elöl) a hazai pontvadászatban mindkét futamon az élen zárt, és nagyon bízik a sikeres Európa-bajnoki szereplésben
Kiss Pál Tamás (elöl) a hazai pontvadászatban mindkét futamon az élen zárt, és nagyon bízik a sikeres Európa-bajnoki szereplésben
Máriapócs – Az Európa-bajnokság belgiumi versenye után a máriapócsi bajnoki futamra repül.

Eddig minden stimmel. Kettőből kettő! Kiss Pál Tamás remekül kezdte a ralikrosszozók szezonját. A ha­zai pontvadászaton a SuperCars kategóriában a szlová­kiai nyitányon nyert, miként a húsvéti folytatásban a RabócsiRingen.

– Természetesen nem lehetek elégedetlen ezzel a kezdéssel. Nagyon örülök annak, hogy a technika, a szerelőgárda, a csapat jól működik – árulta el Kiss Pál Tamás.

A remek pilótára (miként a rivális Kárai Tamásra) a jövő hét végén komoly erőpróba vár. Párját ritkító, mert két legyet szeretne ütni egy csapásra. A honi pontvadászatban jön a pünkösdi 3. forduló, mégpedig ismét a RabócsiRingen. Előtte még nagyobb kihívás vár a versenyzőre és stábjára, hiszen rajthoz áll az Európa-bajnokságon, mégpedig Mettetben, a belgiumi futamon.

Hatalmas a mezőny

– Nagyon várom már a nemzetközi megmérettetést, ami kemény lesz, hiszen ismeretlen a pálya és ismeretlen a mezőny. A Supercasban 49-en indulunk, 30-an az Európa-bajnoki, 19-en pedig a világbajnoki mezőnyben. Eddig minden rendben, a napokban harminc körrel teszteltük az autót. Kijött egy kis hiba, de azt orvosoltuk is. Azt szeretném, hogy az EB-futamon minden jól alakuljon, és a döntős helyezést célzom meg. Ez persze menet közben változhat, felülíródhat – így a pilóta. A logisztika sem semmi. A csapat kamionja kedden indul a verseny helyszínére, Kiss Pál Tamás és a csapat tagjai csütörtökön repülnek és aznap este már ott lesznek a helyszínen. Szombaton és vasárnap jön a verseny. Pénteken egy kisbusz és egy tréler indul Belgiumból, ezen hozzák majd haza a remélhetőleg hibátlan Peugeotot.

A pilóta és a szerelők ismét repülnek. A tervek szerint ők hamarabb, a technika a mintegy másfél ezer kilométeres utat követően legkésőbb reggel nyolcra lesz Máriapócson. Szoros határidő.

– Mit várok a bajnokság harmadik fordulójától? Ez nagyban függ attól, milyen állapotban lesz az autó és persze én. Az biztos, hogy az edzéseket és egy selejtezőt ki kell hagynom, ami hátrányt jelent. Mindent egybevéve optimista vagyok, és szeretném sikerrel zárni a jövő hét végét – így Kiss Pál Tamás.

KM-ML
hirdetés