szon-sportoldal

2008.12.19. 10:06

A magyarok voltak az ászok

<p>Minimális fizetésért maximális elánnal halad előre a Challenge Kupában a Betonút-NRK női röplabdacsapata. A második körben a Vasast, a harmadik fordulóban az Azerrail Bakit ejtette ki a nyírségi gárda.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/a-magyarok-voltak-az-aszok/cn/szon-news-km_01-20081219-100259">A Challenge Kupa nyolcaddöntőjének párosítása: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Mégpedig úgy, hogy egyik párharcban sem a Nyíregyháza számított favoritnak. Olyannyira nem, hogy csütörtök este néhány azeri hölgy zokogva vette tudomásul a bukást: kérdés persze, a nem kalkulált búcsú, netán a morózus tekintetű, hirtelen haragú vendégtréner leszúrása miatt tört el a mécses.

Végül is édesmindegy, amíg a keletiek összeroskadtak, az ősszel sanyarú anyagi helyzetbe süllyedt nyíregyházi egylet sokadszor domborított nagyot. Már az azerbajdzsáni mérkőzésen elszenvedett 3:2-es vereség sejtette, lesz keresnivaló a visszavágón – s lőn, a 3:1-es győzelem a legjobb tizenhat közé repítette a Ludvig-társulatot. A sportág honi viszonyait tekintve erre kevesen tettek volna akár egy árva petákot is. Pláne, hogy a látogatók között felbukkant egy szupertehetség: a tizennyolc éves, harmincnégy pontot gyártó Rahimova alighanem tisztes vagyont ütöget majd össze pályafutása során.

– Egy emberes együttes a Baki, bár Rahimova kétségtelenül remek képességű játékos, de ő még túlságosan rutintalan ahhoz, hogy egyedül eldöntsön egy ilyen meccset, ráadásul nem akadt méltó társa – szentelt egy bő mondatot az ellenfél legjobbjának Ludvig Zsolt, a Betonút-NRK edzője. – Nekünk viszont éppen a csapategység a nagy erősségünk, nem volt gyenge pontunk: a második szettben Katona Brigi is megrázta magát, amire roppant fontos tényezőnek számított, jelentősen feljavult teljesítménye hozzájárult a sikerhez. No meg az, hogy a mai modern röplabdában oly meghatározó nyitásokat kiválóan alkalmaztuk, noha az azeriek is ütöttek ászokat, ebben a mutatóban is felülmúltuk őket.

Ludvig Zsolt egy másik szempontot is megvilágított.
– Természetesen büszke vagyok a társaságra, ez egy olyan eredmény, ami nem csupán Nyíregyházának, Magyarországnak is dicséretére vállik. Azerbajdzsánban sokkal magasabb szinten űzik ezt a sportágat, az elismertségről nem is beszélve, miközbern a mi kicsi, de nagy szívű csapatunk a fentmaradásért küzd.

A nyolcaddöntőben az a spanyol CV Albecete lesz a rivális, amely amerikai, perui, valamint brazil légiós alkalmaz és oda-vissza egyaránt 3:2-re verte a szlovén HIT Goricát. A felek januárban feszülnek egymásnak, az első mérkőzést a bujtosi arénában rendezik.

Csak a Csaba
A Betonút-NRK nem állhat le, vasárnap bajnoki összecsapáson lesz jelenése, midőn a Békéscsabát fogadja, mégpedig a Bem iskolában. Jóllehet, az ellenfelet nem illik lebecsülni, erről nincs is szó, mindazonáltal – az esztendő utolsó fellépésén – borítékolható Botosék győzelme.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!