szon-sportoldal

2011.05.11. 19:42

Hosszú igen rövid meccse

<p>Magyar bajnoki címet és világbajnoki részvételt ért a nyíregyházi kick-box harcos pécsi győzelme.</p>

A magyar bajnoki döntő egyben világbajnoki kvalifikáció is volt a sportág low-kick szakágában, és a nyíregyházi Hosszú Ferenc két legyet ütött egy csapásra, hiszen a fináléban aratott győzelmével az elsőséget is megszerezte, és ott lehet majd a világbajnokságon is.

A Dominant Security Bárány Kft. színeiben versenyző sportoló a pécsi megmérettetésen a 86 kg-os súlycsoportban lépett a kötelek közé, s mivel az ő súlya nem éri el a felső határt, ezért elvileg nálánál erősebb ellenféllel találkozott. De csak elvileg, mert Hosszú – nevével ellentétben – igen rövid meccsen végzett soros ellenfelével: mindössze másfél perc kellett ahhoz, hogy kiütéses győzelmet arasson.

BoxingOne sorozatban is számítanak Hosszúra

Hosszú Ferenc nemcsak ebben a szabályrendszerben versenyez, hanem ökölvívásban is alkotott már maradandót. Ennek legbiztosabb jele, hogy a BoxingOne sorozatban is számítanak rá, legközelebb Debrecenben lép a kötelek közé a litvánok elleni csapatviadalon – 81 kg-ban.

És a májusi megpróbáltatásoknak ezzel még nincs vége, hiszen Bárány László tanítványát – immár ismét kick-boxban – a 28-ai újfehértói gálán is láthatja a közönség.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!