Kistérségi amatőr gála Edelényben

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat és a Megyei Közművelődési és Idegenforgalmi intézet ismét meghirdette a már hagyománnyá vált megyei előadó művészeti fesztivált, a VII. Amatőr Gálát.

Az edelényi kistérségi bemutatóra a Művelődési Központ, Könyvtár és Múzeum rendezésében március 25-én került sor. Szendrőlád község, Edelény város és a környező falvak amatőr előadói színvonalas műsorát láthatták a megjelent vendégek. A szendrőládi előadók a népfőiskolai egyesületet valamint a nyugdíjas klubot képviselték és 11 kategóriában indultak.

Délelőtt Kujan Jánosné és Kolosai Józsefné vidám jelenet, Kujan Jánosné és Pásztor Bertalanné próza, Ádám József szólóének kategóriában mérték össze tudásukat, délután a Szendrőládi Nyugdíjas Klub kórusa vidám ének, míg mások Kujan Jánosné vers, Török Zsuzsanna vers, Veres Mónika vers, Mészáros Imre vers, Zagraj Ferencné próza, Némethy Dezsőné vers és Rőczei Andrásné vers műfajban szálltak versenybe.

A színvonalas műsorok végeztével a zsűri a szendrőládi előadók közül egyéb kategóriában Kujon Jánosné-Kolossai Józsefné duót, prózában Zagraj Ferencnét, míg vers kategóriában Veres Mónikát jutatta tovább a második, már szakági bemutatóra.

KT
hirdetés