Kisvárda Master Good – A dupla után sincs biztonságban

Egy a négyből: Vári Barnabás (a földön) a Békéscsaba ellen győztes gólt szerzett
Egy a négyből: Vári Barnabás (a földön) a Békéscsaba ellen győztes gólt szerzett - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Az összességében négy találatnál tartó Vári Barnabás reméli, hogy az MTK elleni rangadót sem kell kihagynia.

Nem lehet megvádolni azzal Vári Barnabást, hogy ne fontos gólokat szerezne. A Kisvárda Master Good NB II-es csapatának játékosa (és ide a kapuson kívül bármilyen posztot írhatnánk) a Szeged 2011 elleni duplájával már négy találatnál tart, és harmadik a csapat házi góllövőlistáján. Előtte a Békéscsabának a 92. percben szerzett győztes gólt (3–2), majd a Dorog ellen 2–0-ra megnyert hazai meccsen a vezető találatot jegyezte. Mindezt úgy, hogy közben számos poszton megfordult a csapaton belül.

– Az ősszel játszottam már jobb- és újabban baloldali középpályást, ugyancsak szerepeltem már mindkét szélen a három belső védős szerkezetben, a Békéscsaba és a Soroksár ellen pedig csatárnak cserélt be a mester – így Vári Barnabás. – A csatármúltam miatt azonban a véremben van, hogy támadjam az ellenfél kapuját, ha védőt játszom, akkor is van szerepem a pontrúgásoknál. Ennek köszönhetem a góljaimat, no meg társaknak, az ősszel elsősorban Brana Ilicsnek, aki három gólpasszt is adott nekem.

A Szeged 2011 elleni gyulai meccsen a másodikat, miután az elsőnél Sergiu Adrian Oltean beadását bólintotta a kapuba a várdaiak 19-ese.
– Az első gól előtt klasszikus centerezés szállt a kapu elé, Kondás Elemér edző pedig külön is kéri tőlem, hogy az ilyen szituációknál érkezzek belülre, és szerencsére sikerült gólt fejelnem – mesélt a vasárnapi góljairól a 30 éves futballista. – A másodiknál szépen kihozták a társak a labdát a kapunk elöl, Brana Ilicstől kaptam a kiugratást, első szándékból a passzolás lehetőségét kerestem, de mivel mellettem nem érkezett társ, gondoltam megpróbálom átemelni a labdát a szöget térdelve záró kapus felett. Ez is jó döntésnek bizonyult.

A bajnokság kezdeti szakaszában előfordult már, hogy kimaradt az a kisvárdai játékos a csapatból, aki előzőleg két gólt szerzett. Mi ennek az üzenete az MTK elleni vasárnapi szuperrangadó előtt?

– Nem érzem magam biztonságban, minden a heti edzésmunkán múlik, no meg azon, hogy Kondás Elemér milyen taktikát dolgoz ki a mérkőzésre – felelte Vári Barnabás. – Ez olyan mérkőzés lesz, amit egyetlen játékos sem szeretne kihagyni, így persze én sem. Győzelem esetén pontszámban utolérhetjük az MTK-t, de ami még fontosabb, akár tovább növelhetnénk az előnyünket az üldözőinkkel szemben.
hirdetés