Kisvárda Master Good – A Ferencvárosnak lidérces kupaemlékei vannak

Két éve a Kisvárda kiejtette a Fradit
Két éve a Kisvárda kiejtette a Fradit - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A Kisvárda Master Good a Groupama Arénában kezdi a párviadalt.


Három focicsapat kupázással indítja az idei tétmérkőzéseinek sorozatát. Az élvonalban és a másodosztályban már beindult a szezon, az NB III.-ban viszont csak március elején kezdődik.

Így aztán három harmadik vonalbeli együttes – köztük a két körrel korábban a Szparit búcsúztató Andráshida – a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében érdekelt. Az odavágókat kedden és szerdán rendezik.

Három meccsen osztálytársak

Az NB I.-es csapatok közül többen elvéreztek, még kilencen vannak állva, három párosításban osztálytársak érdekeltek. Így például a Kisvárda Master Good, amelyik két éve még NB II.-esként a Ferencvárossal került össze. Akkor, 2017 októberében a várdaiak Horváth Zoltán, azaz Lidérc góljával kiverték a Fradit.

Mindent megtesznek a sikerért

A zöld-fehérek egyébként a mostani sorozatban decemberben az addig bravúrosan szereplő sényői csapatot búcsúztatták. A kisvárdaiak elleni első találkozójuk szerdán hat órakor kezdődik a Groupama Arénában. A bajnokságban mindkét meccset 2–0-ra a listavezető ferencvárosiak nyerték.

– Úgy vélem, a Magyar Kupában nyolc közé jutásért játszani már nagy dolog – kezdte a beharangozó beszélgetést Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Itt a Fradival találkozni még nagyobb. Mindezek ellenére olyan játékosok is lehetőséget fognak kapni, akik eddig kevesebbet futballoztak.

– Nem titok, hogy a bajnokságnak picivel ugyan, de prioritása van, ezzel együtt mindent megteszünk majd a sikeres szereplés érdekében. Nem fogjuk könnyen adni a bőrünket, de nekünk már a szombati, mezőkövesdi bajnokira is figyelnünk kell – így Dajka László.

A csapat szerda reggel indul a fővárosba. Az utazást megszakítja majd egy ebéd és az azt követő pihenő, majd irány az Üllői út.

ML


Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

kedd:

Ajka (NB III.)–DVSC 2–3 (0–0)

Szerda

Ferencváros–Kisvárda Master Good

Soroksár(NB II.)–Andráshida (NB III.)

Budaörs (NB II.)–Kaposvár (NB II.)

Tiszakécske(NB II.)–Honvéd

Taksony (NB III.)–MOL Vidi

Puskás Akadémia–Paks

Mezőkövesd–Haladás
hirdetés