Kisvárda Master Good – A görcsösség gödörbe is taszíthat

Sassáék (balra) kiütötték a Haladást ősszel
Sassáék (balra) kiütötték a Haladást ősszel - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A Kisvárda létfontosságú meccsel kezdi meg a tavaszi idényt.


Véget ért a téli szünet, újra útjára indul a labda az NB I.-es és az NB II.-es futballpályákon. Az élvonalbeli Kisvárda Master Good egyhetes egyiptomi edzőtábor, összesen négy felkészülési mérkőzés és öt új igazolás után várja a szombati rajtot.

– Kevés ilyen év volt a pályafutásomban, amikor ennyire rövid idő állt rendelkezésre a felkészülésben, mint ezen a télen, de mindenkinek ugyanennyi ideje volt – kezdte Dajka László, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Január elején elkezdtük a tréningeket, majd kiutaztunk Egyiptomba, kizökkentünk a hidegből, két jó meccset játszottunk, ez a hasznunkra vált. A hazatérés után kevés időnk maradt, viszont így lehetőségünk volt még két mérkőzésen gyakorolni. A Michalovce ellen már egész jól futballozott a csapat. Szűk egy hónap alatt nem lehet csodát tenni, nincs idő formába lendülni, azonnal a legjobbunkat kell nyújtanunk. Az igazolásaink szerintem nem sikerültek rosszul, nagyon bízom benne, hogy az új játékosaink már az elején hozzá tudnak tenni és többek leszünk velük, így esélyesként harcolhatunk a bennmaradásért.

A Haladás is erősített

A szabolcsiaknak egyértelműen a bennmaradás a céljuk a hátralévő 15 fordulóra. Lucasék 16 ponttal a tizenegyedik helyen állnak, egy ponttal lemaradva a DVTK-tól és öttel a Puskás Akadémiától. Egy csapat áll mögöttük, nem más, mint az aktuális ellenfél, a Haladás, amely csupán két mérkőzést nyert meg az előző félévben, így egy Várda elleni vereséggel szinte kilátástalan helyzetbe kerülne. Nem különösebben kell tehát ecsetelni a hétvégi mérkőzés jelentőségét.

A szombathelyiek a korábban a Nyíregyházán is megforduló Holdampf Gergőt, az Újpesttől érkező Mohl Dávidot, a szlovák válogatott Saláta Kornélt és az ukrán Oleh Hologyukot szerződtették, valamint a Ferencvárostól kölcsönbe érkezett hozzájuk Rui Pedro.

A higgadtság dönthet

– Ez a tizenkét csapatos bajnokság életveszély, egy csapat sem nyugodhat meg a pozíciójában – folytatta a mester. – A Haladás is erősített, biztos vagyok benne, hogy ők is mindent megpróbálnak az élvonalbeli tagságuk megőrzéséért. Nem kell különbséget tennünk, ez a meccs mindkét csapatnak ugyanolyan fontos. Ezt a mérkőzést a higgadtabb és az okosabban futballozó együttes nyeri meg, aki rágörcsöl, az szinte biztosan veszíteni fog.

A két csapat szeptemberben már találkozott egymással, Kisvárdán a hazaiak győztek 4–1-re.

Labdarúgás: NB I.

19. forduló. Szombat. Haladás–Kisvárda, Szombathely, 17., v.: Bogár (Lémon, Varga)

Kisvárda Master Good: Felipe – Melnik, Ene, Beriosz, Vári – Karaszjuk, Lucas, Ilics – Cukalasz, Grozav, Horváth.

További mérkőzések

MTK–Paks 14.

Debrecen–Újpest 17.

MOL Vidi FC–Puskás Akadémia 17.

Diósgyőr–Mezőkövesd 17.

Ferencváros–Honvéd 19.30

MK
hirdetés