Kisvárda Master Good – A győzelem, mint gyógyszer

Horváth Zoltán két góljával fordult meg végleg az eredmény
Horváth Zoltán két góljával fordult meg végleg az eredmény - © Fotó: kisvardafc.hu/Nyulak Nikoletta
Kisvárda – Immár a Kisvárda Master Good a labdarúgó NB II-es mezőny egyetlen veretlen csapata.

Úgy tűnt, azon elvek szerint játszottak vasárnap a kisvárdaiak, amit anno Puskás Öcsiék vallottak: egyel több gólt szereztek annál, ahányszor hátul hibáztak, és gólt kaptak. Így sikerült legyűrni (3–2) idegenben a Vácot, és visszavenni a vezetést az NB II-es tabellán.

– A siker mindig közös és a csapaté, de kétségtelen, kellettek hozzá kimagasló egyéni teljesítmények – mondta Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Az bosszantó, hogy az elmúlt két meccsen akcióból egyszer sem találtak a kapunkba, mégis kaptunk négy gólt, a Békéscsaba ellen kettőt tizenegyesből, most kettőt szabadrúgásból. Tompán kezdtünk, de az első gól után felpörögtünk, és amikor lábról lábra járt a labda, akkor ki is tudtunk egyenlíteni. A második kapott találatot követően pedig szünet után azonnal egyenlíteni tudtunk, egy olyan akcióból, amelyre külön készültünk, és amilyenre az első félidőben is több lehetőség nyílott volna, de nem sikerültek a beadások. Nem ültünk rá az egy pontra, a cserékkel is a győzelmet céloztuk meg, és Horváth Zoltán újabb villanása meg is hozta a győztes gólt. Utána lőhettünk volna újabb gólt, igaz, kaphattunk is volna, de végül nem változott az eredmény, amit cseppet sem bántunk.

Kilenc forduló után – hét győzelemmel és két döntetlennel – élen áll a Kisvárda, a mezőny egyedüli veretlen csapataként. Azért ez már mutat valamit, nem? Például azt, hogy számolni kell majd a csapattal a jobb helyezések elosztásakor.

– Nyilván nagyon jó érzés az élen állni, ráadásul veretlenül, de éppen huszonkilenc forduló van hátra a bajnokságból, vagyis éppen annyi, mint bizonyos osztályokban a teljes küzdelemsorozat – hárította el az esélylatolgatást Kondás Elemér. – Annyiban persze jól jött az újabb siker, hogy a győzelem a legjobb orvosság és jó hangulatot teremt a következő időszakra. De nem lihegjük túl a jelentőségét, megyünk tovább.

A tovább pedig most kétfrontos harcot jelöl, hiszen a várdaiak szerdán a Magyar Kupában az NB III-as BKV Előre vendégei lesznek, vasárnap pedig jön a rangadóvá előlépett Szolnok elleni hazai bajnoki.
hirdetés