Kisvárda Master Good – A kapus védte a tizenegyeseket, a csapat nyert

Akt.:
Zöldesi Illés két tizenegyest is védett
Zöldesi Illés két tizenegyest is védett - © Fotó: MLSZ adatbank
Kisvárda – Zöldesi Illés parádéja és az előrehúzódó Mihajlo Rjasko gólja kellett a kisvárdaiak újabb sikeréhez a labdarúgó NB II-ben.

Az élő internetes közvetítéseket alaposan próbára tevő viharos szélben játszották vasárnap a soroksári NB II-es mérkőzést, amelyen a Kisvárda Master Good volt a vendég. A feljutó helyen álló várdaiak zsinórban négy bajnoki és egy kupamérkőzésen nem kaptak gólt előzőleg, és ezen a meccsen komoly veszélyben forgott a sorozat.

Kétszer is, hiszen a hazaiak két tizenegyest végezhettek el, ám Zöldesi Illés mindkettőt védte. A 19 éves kisvárdai kapus az első negyedóra végén Tamási Zsolt lövését úgy hárította, hogy ki sem pattant róla a labda, majd a második félidő derekán az általa összehozott büntetőt követően kiütötte a labdát Frőhlich Roland tizenegyese után. A meccs hőse ezek mellett a 42. percben mutatott még be egy hatalmas bravúrt, amikor Lakatos István 12 méteres lövését piszkálta ki a jobb alsó sarokból. Az első félidő végén a rosszul előrepasszolt labdája után a térfél közepén harcolt a hazai támadókkal, ám Lakatos István ívelése végül nem ért célt.

Ez a meccs tehát nem a várdai támadókról szólt, akik nehezen tudtak kibontakozni a soroksári védők szorításában, és inkább a hazaiak akarata szerint alakult a játék. Az első félidőben volt ugyan egy-egy Brana Ilics- és Délczeg Gergely-villanás, valamint egy Papucsek Barnabás-fejes, de ezek nem voltak ajtó-ablak lehetőségek.

Ezen a meccsen szorította Fortuna a kisvárdaiak kezét, hiszen a két kivédett tizenegyest követően az előrehúzódó védő, Mihajlo Rjasko bevette a hazaiak kapuját, és az előnyt sikerült a végéig megőrizni.

Újra nyert a Kisvárda, tapad az MTK-ra, távolodik az üldözőktől, és Zöldesi Illés bajnoki meccsen még nem kapott gólt. Pedig ugye kétszer is farkasszemet néztek vele a tizenegyespontról.

NB II: 15. forduló

Soroksár SC–Kisvárda Master Good 0–1 (0–0)

Haraszti út, 400 néző, v.: Molnár A. (Máyer, Bede T.)

Soroksár: Kovács D. – Gárdos (Pergel, 88.), Dvorschák, Gyömbér, Valencsik – Derekas – Albert Á., Tamási Zs. (Gera D., 82.), Frőhlich, Csillag D. (Pál A., 66.) – Lakatos I. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Kisvárda: Zöldesi – Izing, Rjasko, Papucsek – Lucas – Melnik, Délczeg (Oltean, 57.), Misic, Hej – Gosztonyi (Horváth Z., a szünetben), Ilics (Vári B., 78.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Rjasko (0–1) a 81. percben

Percek, események

14. perc: Lakatos István ugrott ki, az őt üldöző Izing a tizenhatos vonalánál buktatta. A játékvezető büntetőt ítélt, és sárga lapot adott a kisvárdai védőnek. Tamási Zsolt végezte el a tizenegyest, a bal alsó sarokba tartó lövése után Zöldesi megfogta a labdát.

73. perc: Frőhlich kapott labdát a tizenhatoson belül, fedezte Zöldesivel szemben, amikor a kisvárdai kapus hátulról buktatta. Zöldesi sárga lapot, a soroksári csapat újabb tizenegyest kapott, amit ezúttal Frőhlich végzett el, a kapu bal oldalát vette célba, ám félmagas lövése után Zöldesi ezúttal kiütötte a labdát.

81. perc: Misic ívelt a védők mögé, Rjasko levette a labdát, majd 10 méterről átemelte a kapus felett, utánament a labdának, és a kapuba lőtte, 0–1.

Mesterszemmel

Lipcsei Péter: – Már nagyon utálom a szimpatikus vesztes szerepét. Sokat tettünk a győzelemért, de két tizenegyesből sem tudtunk a kapuba találni, pedig a szombati edzésen ötből ötöt berúgott mindkét kijelölt játékos.

Kondás Elemér: – El kell ismernem, a Soroksár jobban játszott, két tizenegyest is kihagyott. Nekünk egyetlen lehetőségünk volt a gólszerzésre, de azt sikerült is kihasználnunk. Győzelmünkkel továbbra is ragadunk az éllovasra.
hirdetés