Nyírbátori FC – Harmadik nekifutásra már lesz meccs

Akt.:
Vasas Gergő kapus a monoriak tizenegyesénél nem tudott hárítani
Vasas Gergő kapus a monoriak tizenegyesénél nem tudott hárítani - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – A Monor elleni vereség azért fájó a nyírbátoriak számára, mert nem tudták kijavítani a előző bakit.

A jelek szerint a mostani NB III-as bajnokság is olyan lesz, mint a tavalyi, amikor hajszál választotta el a csapatokat attól, hogy a dobogóért vagy a kiesés elkerüléséért küzdjenek. A legutóbbi két hazai meccsét, így a szombati Monor ellenit is elveszítő (0–2) Nyírbátori FC jelenleg az ötödik helyen áll, négy ponttal lemaradva a harmadik Putnoktól és csak öt pont előnnyel a már kieséssel fenyegető 14. pozícióban posztoló Gyöngyöstől.

– Jobb csapattól kaptunk ki, ez nem is vitás, inkább még mindig a Füzesgyarmat ellen előnyből, két perc alatt elbukott mérkőzés a fájó, illetve az, hogy most nem tudtunk javítani – mondta Ambrusz Árpád, a nyírbátoriak edzője. – Egy nagyobb helyzete volt a Monornak, ha azt a második félidő elején értékesítik, akkor egy szót sem szólhatunk, így viszont erősen vitatható szituációkból kaptuk a gólokat. Visszagondolva az eddigi tavaszi négy meccsre, eddig rendre olyan egyéni hibákból vették be az ellenfelek a kapunkat, amelyek nem férnek bele, de ezek nem mindegyikét a játékosok követték el, hanem a Monor ellenit a játékvezető.

Szerdán újabb mérkőzés következik, és úgy tűnik, hogy immár semmi akadálya annak, hogy a 17. fordulóból kétszer elhalasztott tiszaújvárosi találkozót megrendezzék.

– Ellenfelünk a legutóbbi két mérkőzését megnyerte, így felzárkózott a nyakunkra, már csak egy pont az előnyünk a Tiszaújvárossal szemben – így Ambrusz Árpád. – Érezhető valamennyi csapaton, hogy minél előbb szeretné bebiztosítani a helyét, hogy a végelszámolásnál ne legyen problémája, ezért is olyan feszültek a mérkőzések. A lényeg, hogy megőrizzük a higgadtságunkat, és a játékosok önbizalmának is jót tenne, ha sikeresen szerepelnénk Tiszaújvárosban.Sporthírek


hirdetés