Sport

2013.01.19. 14:15

Jól haladnak a márciusi ketrecgála előkészületei Debrecenben

Debrecen - Az MMA Országos Szövetség és Hungarian Pitbull Fighters Debrecen közös szervezésében március 16-án, Debrecenben megrendezésre kerülő gála előkészületei jól haladnak. A viadal „étlapján” két nyolcas torna és super fightok szerepelnek, 20-22 mérkőzésen drukkolhatnak a nézők.

Debrecen - Az MMA Országos Szövetség és Hungarian Pitbull Fighters Debrecen közös szervezésében március 16-án, Debrecenben megrendezésre kerülő gála előkészületei jól haladnak. A viadal „étlapján” két nyolcas torna és super fightok szerepelnek, 20-22 mérkőzésen drukkolhatnak a nézők. A szövetség részéről Marián György, a Pitbullok részéről Kovács Szabolcs Debrecenben egyeztetett a márciusi rendezvény előkészületeiről. Terveik szerint a 2013-as esztendő egyik legrangosabb magyarországi küzdősport rendezvényét bonyolítják le a debreceni Hódos Imre sportcsarnokban.

A legjobb magyar harcosok mellett 8-10 ország fighterei is ketrecbe lépnek a cívisvárosban. A gála gerincét két nyolcas torna adja, 70-76, valamint 80-86 kilogramm között küzdenek majd a meghívott MMA-versenyzők. A debreceniek legjobbjai, Fényes Zsolt, Soltész László, Kálucz Martin, Rácz Irén super fightokat vívnak.

Debrecenben lassan hagyománya van az MMA-versenyeknek, a szervezők bíznak benne, hogy a közönség továbbra is megtiszteli bizalmával és jelenlétével a ketrecharcosokat.

 

Új edző a Pitbulloknál

A munkahelyi elfoglaltságai miatt távozó Borbély Györgyöt Váradi Tamás váltja a Pitbullok állóharc edzői posztján. Az edző Soltész László vezetőedző munkáját segíti.

Váradi Tamás elismert tagja a város küzdősport életének, a 44 éves tréner mögött több mint húszéves thai-boksz múlt áll. Versenyzőként a 60 kilogramm alatti súlycsoportban thai-boksz magyar bajnoki címmel büszkélkedhet, de az utcai harcosok bajnokságán is szerzett bronzérmet a 85 kilogramm alatti kategóriában. A tréner ’95-ben kezdett edzősködni, felesége s három gyermeke mellett a sport a szenvedélye, létszükséglet számára a mozgás.

- Nagyon fontos számomra a sport, bár több sportsérülés is hátráltatott, a mai napig edzésben vagyok, még az sem kizárt, hogy a jövőben ringbe lépek – kezdte Váradi Tamás. – Eddigi edzői ténykedésem alatt sok fiatallal ismertettem meg a thai-bokszot, bízom benne, hogy a Hungarian Pitbull Fighters Debrecen tagjainak is tudok újat mutatni.

Az edzéseken mindenkitől kemény munkát várok, nagyon fontos, hogy a srácok technikailag rendben legyenek, s megfelelő erőnléttel, taktikával álljanak a küzdelmekhez. Azt hiszem, nem okozok meglepetést senkinek: a thai-boksz sok lemondással, fájdalommal jár, nem elég csak a szakmai munkát elvégezni, más sportágak is ajánlottak, úszni, futni kell.

Örömmel jövök a Pitbullokhoz, komoly egyesületnél vezethetek edzéseket, remélem, működik majd a közös munka. Az őszinte, egyenes beszéd híve vagyok, ha valakivel problémám van, akkor leülünk, s szemtől szembe beszéljük meg a dolgokat. Sokat jelent számomra, hogy a felségem támogat, száz százalékosan mellettem áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!